Λαζάνια φούρνου με λίγες θερμίδες για να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές
19 Φεβρουαρίου 2017
Υλικά
250 γραμμάρια φύλλα λαζάνια
3 φλιτζάνια τυρί ρικότα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματίνια
5 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2/3 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα λαζάνια σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν σύμφωνα με τη συσκευασία. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε από πάνω τα μισά λαζάνια, και το μίγμα τυριού και ρίχνουμε ξανά σάλτσα ντομάτας, τα υπόλοιπα λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.