Η μυστική συνταγή για να φτιάξετε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
15 Μαρτίου 2017
Συστατικά
1500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μελάσα
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα και τκόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε μια σίτα και αρχίζουμε να τις πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για μια ώρα μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά. Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.