Όταν οι φακές συνοδεύουν το σολομό και είναι πεντανόστιμες
28 Μαρτίου 2017
Υλικά
2 φλιτζάνια φακές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο, σε κύβους
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
170 γραμμάρια σολομό
1 κουταλιά της σούπας καλής ξύδι βαλσάμικο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε τις φακές μαζί με το ζωμό και 1 κουταλάκι αλάτι. Βράζουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σολομό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Τοποθετούμε τις φακές σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε το σολομό και περιχύνουμε με το βαλσαμικό ξίδι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.