Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
Υλικά:
● 45 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
● 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
● 1 αυγό
● 1 κρόκο αυγού
● 70 γρ. ζάχαρη
● 1 βανίλια
● 200 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
● 15 γρ. βούτυρο αγελαδινό + 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
● 8 φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα, να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν.
2) Παράλληλα, σε μπολ, χτυπάμε το σιμιγδάλι με το αυγό και τον κρόκο αυγού, με σύρμα.
3) Όταν το μείγμα γάλακτος ζεσταθεί, προσθέτουμε σταδιακά το μισό στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
4) Επιστρέφουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα 15 γρ. βούτυρο και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν με το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5) Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί με πινέλο και απλώνουμε τέσσερα φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το καθένα.
6) Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου 50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
7) Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.