COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Η μακαρονάδα της Μεγάλης Παρασκευής


MADAME GINGER

14 Απριλίου 2017

spaggeti-me-tono.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
500 γρ. Σπαγγέτι ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
10-12 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. ελιές, ξαλμυρισμένες, σε ροδέλες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μάτσο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε βαθύ αντικολητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Συνεχίζουμε με το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάροντάς τα για 1-2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε την κάππαρη και αφού τη σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το λευκό κρασί.

3) Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ελιές και αποσύρουμε απο τη φωτιά μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.



3) Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε, κρατώντας μισή κούπα (120 ml) από το νερό τους.

4) Βάζουμε πάλι το βαθύ τηγάνι (ή την πλατιά κατσαρόλα) στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο απο το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Όσο υπάρχει ακόμη λίγο ζουμί, περνάμε τα σπαγγέτι απο το τηγάνι και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

5) Σερβίρουμε τα σπαγγέτι, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φετούλες ραπανάκι.*

* Εναλλακτικά, κι αν δεν είναι Μεγάλη Παρασκευή, προσθέτουμε τόνο σε κονσέρβα και σωτάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.