Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Υλικά για το κέικ:
170 ml σπορέλαιο
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 λεμόνια
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ. καρύδα τριμμένη
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για το cream cheese frosting:
300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
60 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένη καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.
2) Χτυπάμε με σύρμα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3) Προσθέτουμε το αλεύρι, την τριμμένη καρύδα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ.
5) Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
6) Ετοιμάζουμε το frosting. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
7) Όταν το κέικ είναι τελείως κρύο, το καλύπτουμε με το frosting με τη βοήθεια σπάτουλας ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίζουμε με καρύδα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.