Υλικά
500 γραμμάρια πατάτες
250 γραμμάρια ρικότα
80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για το πανάρισμα
2 αυγά
200 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Προετοιμασία
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε νερό για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις πολτοποιείτε και τις ανακατεύετε με τα αυγά, τη ρικότα και την παρμεζάνα. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η ζύμη. Πλάθετε τις κροκέτες και τις αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Προετοιμασία για το πανάρισμα. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε και σε ένα άλλο ρίχνετε τη φρυγανιά. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στα αυγά και μετά στη φρυγανιά. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τις κροκέτες. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.