Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά
Υλικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια, σε κυβάκια
1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
2 πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί), λεπτοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
2) Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια-ψηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, να μην κολλήσουν στον πάτο.
3) Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν τα λαχανικά.
4) Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε 200 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν (μπορεί να μην το χρησιμοποιήσουμε όλο).
5) Όταν στραγγίξουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα κρατάμε στην άκρη.
6) Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στα σοταριστά λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
7) Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στα μαγειρεμένα λαχανικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
8) Προσθέτουμε το μαϊντανό και τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα για να πάνε παντού.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.