
Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κουρκουμά
200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 μικρά ή 1 μέτριο κολοκυθάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Τρίβουμε τα κολοκυθάκια (ή το κολοκυθάκι) στον τρίφτη.
2) Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
4) Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι & πιπέρι, τη ζάχαρη και τον κουρκουμά και χτυπάμε ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5) Ρίχνουμε στο μείγμα το ανθότυρο και τα κολοκυθάκια και τα ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
6) Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 40-45 λεπτά.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου