
Μερίδες: 2-4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: -
Υλικά:
5-6 κολοκυθάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό
2-3 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις άκρες και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος, με peeler (ξεφλουδιστή).
2) Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε με πιρούνι να αναμειχθούν.
3) Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να μοιραστεί παντού η μαρινάδα.
4) Αφήνουμε το μπολ για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια.
5) Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου