COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμες γαρίδες με κριθαράκι και ούζο


25 Ιουνίου 2017

roasted-shrimp-with-feta-inquiring-chef.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια κριθαράκι

1 κιλό γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2/3 ποτηριού ελαιόλαδο

Μια κονσέρβα χυμό ντομάτας,

2 σφηνάκια ούζου

1 κουτ. του γλυκού βασιλικό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε για μερικά λεπτά τις γαρίδες, τις σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν. Στη συνέχεια τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε λίγο και μετά σβήνετε με το ούζο. Αφού περάσουν περίπου 5 λεπτά, ρίχνετε το χυμό ντομάτας και τα 3 ½ ποτήρια από το νερό που έβρασαν νωρίτερα οι γαρίδες και έχετε κρατήσει και βράζετε για λίγα λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε όλε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί μαζί με το κριθαράκι και το βασιλικό, ανακατεύετε και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 180 0C.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.