COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ψωμί σίκαλης για όσους κάνουν δίαιτα


28 Αυγούστου 2017

hd650x433-wm49553.jpg

Υλικά

400 αλεύρι αλεύρι σίκαλης

100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

300 ml νερό

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

5 κουταλιές της σούπας σουσάμι

25 γραμμάρια ξηρή μαγιά

15 γραμμάρια αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το μέλι και το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ( και τα δυο), τη μαγιά με το νερό, το αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι και αναμιγνύουμε πρώτα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για άλλες δυο ώρες να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η 'ώρα βάζουμε το ταψί στο φούρνο και στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.