Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό φασολάκια
4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φύλλα μέντας
4 αυγά
Για το dressing
200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από λάιμ
2 κ. σούπας μέντα, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας τις σκληρές ίνες. Τα μαγειρεύετε σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα από 2 λεπτά τα βγάζετε και τα στραγγίζετε πάλι. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Τα βάζετε στη σαλατιέρα και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και τα φύλλα μέντας. Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λάιμ ώσπου να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το dressing στα φασολάκια. Βράζετε τα αυγά και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Σερβίρετε με ψιλοκομμένη μέντα και ξύσμα λάιμ.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.