COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα με ζαμπόν και μανιτάρια


8 Σεπτεμβρίου 2017

swedish-capricciosa-ham-cheese-and-mushroom-pizza.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι μαλακό

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια νερό

5 γραμμάρια μαγιά

Αλάτι

Για τη γέμιση

8 φέτες ζαμπόν

8 φέτες πράσινη πιπεριά

½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα στη μέση

100 γραμμάρια μοτσαρέλα φρέσκια

 ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόβετε και δημιουργείτε μικρές μπάλες. Τις βάζετε σε ένα σκεύος, σκεπάζετε με μια πετσέτα και τις αφήνετε να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες τουλάχιστον.

Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε τη ζύμη σε διάμετρο 32 εκ. Την τοποθετείτε σε λαδόκολλα και μετά σε ταψί. Απλώνετε τη σάλτσα τομάτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ρίχνετε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και την πιπεριά, ώστε να πάνε παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 4-5 λεπτά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.