COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο νόστιμα και εύκολα αλμυρά muffins που δεν θα θέλετε να τελειώσουν


10 Οκτωβρίου 2017

muffin-piselli-salame4-1160x653.jpg

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

200 γραμμάρια μπιζέλια κατεψυγμένα

3 αυγά

100 ml γάλα

80 ml φυστικέλαιο

1 σακουλάκι μαγιά

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μπιζέλια σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, μαγιά, παρμεζάνα και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: αυγά, γάλα, λάδι. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα μπιζέλια, το πιπέρι και το αλάτι. Για να γίνουν μαλακά τα muffins δεν αναμιγνύουμε πάρα πολύ τα υλικά, απλά ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.

Στη συνέχεια παίρνουμε ειδικά καλούπια σιλικόνης για muffins και τα γεμίζουμε με τη ζύμη αλλά όχι μέχρι πάνω. Μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 ° για περίπου 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.