COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταξιδεύουμε Ιταλία και φτιάχνουμε φοκάτσια πατάτας με ελιές


27 Οκτωβρίου 2017

ricetta-focaccia-di-patate.jpg

Υλικά

200 γραμμάρια πατάτες με φλούδα  

500 γραμμάρια αλεύρι

25 γραμμάρια μαγιά

Ελιές σε άλμη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τις πατάτες με τη φλούδα και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τη μαγιά και ανακατεύουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες. Όταν περάσει η ώρα απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί, την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να κάνουμε βαθουλώματα, ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και ψήνουμε στους 200 ° C για 15-20 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.