Υλικά
600 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
2 κουταλιές πάπρικα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
200 ml λευκό κρασί
1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα φασκόμηλου
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
400 γραμμάρια γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε κύβους. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα όπου ρίχνουμε το κρασί, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Στη συνέχεια μαρινάρουμε το κρέας, τι τυλίγουμε με ένα μια πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκι, αφού τα στραγγίξουμε από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.
Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι, τοποθετούμε τα σουβλάκια και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικά, το αλάτι, το πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα. Όταν είναι έτοιμα τα σουβλάκια σερβίρουμε με το γιαούρτι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.