COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο από ζύμη


20 Δεκεμβρίου 2017

albero-di-natale-di-pasta-sfoglia-ricetta-albero-di-sfoglia-1.jpg

Υλικά

2 ρολά έτοιμης ζύμης

200 γραμμάρια ζαμπόν γαλοπούλας

2 κρόκοι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά) 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια σχηματίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις φέτες ζαμπόν, κάνοντας διπλή στρώση εάν χρειαστεί. Αφήνουμε λίγα εκατοστά κενό στο κάτω μέρος της ζύμης για να σχηματίζουμε τη βάση του δέντρου. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη ζύμη. Την πατάμε καλά ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα του δέντρου και κόβουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι, ξεκινώντας από την κορυφή του δέντρου και στο τέλος σχηματίζουμε τον κορμό. Για να σχηματίσουμε τα κλαδιά χαράσουμε τη ζύμη παράλληλα με ένα μαχαίρι ξεκινώντας από τα δεξιά προς τα αριστερά, φροντίζοντας να μην πειράξουμε το κέντρο γιατί είναι ο κορμός. Όταν τελειώσουμε βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά.  Όταν περάσει η ώρα τη βγάζουμε από το ψυγείο και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.