
Υλικά
200 γραμμάρια φακές
50 γραμμάρια ντοματίνια
60 γραμμάρια φέτα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Ελιές χωρίς τα κουκούτσια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στο για 15 περίπου λεπτά.
Ύστερα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές και τη φέτα στις φακές. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου