Τα πιο νόστιμα μακαρόνια με μανιτάρια και σάλτσα με τυρί κρέμα
5 Ιουνίου 2018
Υλικά
400 γρ. μακαρόνια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
60 γρ. βούτυρο
Tυρί κρέμα
½ ποτηράκι κονιάκ
1 ποτήρι γάλα
3 κ.σ. παρμεζάνα
½ κ.σ. ζωμό
Aλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 10 γραμμάρια βούτυρο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κουταλιά ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί για περίπου 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά ώσπου το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.