
Υλικά
320 γραμμάρια ρύζι
500 γραμμάρια χταπόδι καθαρισμένο
400 ml σάλτσας ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Mαϊντανός
Ελαιόλαδο
1 πρέζα κουρκουμά
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσεις ρίχνουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε και το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου