Κρεμώδες ριζότο με χταπόδι

Τρίτη 10 Ιούλιος 2018
img-2355.jpg

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι

500 γραμμάρια χταπόδι καθαρισμένο

400 ml σάλτσας ντομάτας

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Mαϊντανός

Ελαιόλαδο

1 πρέζα κουρκουμά

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσεις ρίχνουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε και το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.