REAL LIFE TODAY I LOVE

Κάθε δώρο, κρύβει μέσα του και ένα κομμάτι του εαυτού μας


Τζένη Μπαλατσινού

20 Δεκεμβρίου 2017

mg-31621.jpg

Και αυτός, είναι ένας από τους λόγους που απολαμβάνω τόσο πολύ να κάνω δώρα στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Οι όμορφες συσκευασίες μαζί με το περιεχόμενό τους κλείνουν μέσα τους την αγάπη μας, το νοιάξιμο, την σκέψη μας. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι κάνοντας ένα δώρο, χαιρόμαστε και εμείς μαζί με αυτόν που το λαμβάνει. Και πόσο μεγάλη είναι η ευχαρίστηση όταν ακούμε «Ναι! Αυτό ήθελα!».

Φέτος λοιπόν, το μεγαλύτερο challenge για μένα είναι να πέσω «μέσα» στα δώρα για τις φίλες μου και να τις κάνω να χαρούνε σαν μικρά παιδιά!

Για την κουλτουριάρα της παρέας, που λατρεύει τις ιστορίες πίσω από το κάθε τι και έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον χρόνο, την συνέπεια αλλά και την καλαισθησία, νομίζω ότι το ρολόι Da Vinci της IWC Schaffhausen είναι το ιδανικό δώρο, αφού επάνω του έχει το «Λουλούδι της Ζωής», το σχέδιο που χρησιμοποίησε ο Leonardo da Vinci σε πολλά από τα έργα του. Είναι σκαλισμένο στο πίσω μέρος της κάσας και έτσι φορώντας το νιώθεις ότι έχεις μαζί σου ένα κομμάτι της ιστορίας.

Με την κολλητή μου από το σχολείο, βρισκόμαστε πια σπάνια αλλά είναι σαν είμαστε συνέχεια μαζί. Όταν ήμασταν μικρές, είχαμε τρέλα με τις φωτογραφίες. Απίστευτες ποσότητες φιλμ, πήγαιναν κάθε εβδομάδα για τύπωμα. Και, πάντα περιμέναμε με ανυπομονησία να εμφανιστούν. Αυτή τη μανία με τις τυπωμένες φωτογραφίες την έχει ακόμα η παιδική μου φίλη και έτσι νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο ιδανικό δώρο από τη Fujifilm InstaxMini 9, που τυπώνει επιτόπου τις φωτογραφίες, όπως κάναμε παλιά.

Οι φίλες μου είναι ένα πολυσυλλεκτικό patchwork. Καμία δεν μοιάζει με την άλλη σε στυλ και φιλοσοφία ζωής. Έτσι, στην ροκ εναλλακτική και δυναμική φιλενάδα μου , που έχει μία… ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία και την επικοινωνία, αποφάσισα της πάρω ένα smartphone, εύχρηστο και γρήγορο όπως το Samsung Galaxy A3 2017. Και μετά από αυτό δεν θα έχει καμία μα καμία δικαιολογία του τύπου, «δεν δουλεύει το κινητό μου», «εγώ δεν μπορώ να κατεβάσω εφαρμογές» και όλα αυτά που έχω ακούσει κατά καιρούς!

Τα βαφτιστήρια μου μεγάλωσαν… όπως και τα παιδιά μου, όμως υπάρχει και η «κάβα μου» όπως την λέω, ο μικρός Κωσταντής που είναι 13 χρονών και φροντίζει να με ενημερώνει μαζί με τον γιο μου για όλα τα καινούρια gadgets. Σε αυτόν ψωνίζω με παραγγελία, δεν τολμώ να πάρω δώρο με προσωπική επιλογή, διότι απλά θα έχω διαλέξει λάθος. Έτσι φέτος η λίστα περιείχε το PlayStation®VR. Το συγκεκριμένο headset είναι «ορόσημο» για αυτές τις ηλικίες, αλλά και για μεγαλύτερες, αφού με την εικονική πραγματικότητα το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό. Είναι σίγουρα αυτό που του έλειπε για να φτάσει το παιχνίδι με το PS4 σε άλλο επίπεδο (τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να αγχώνομαι για αυτό). Το μονό σίγουρο είναι, πως δεν θα με καλέσει να παίξουμε μαζί... και έχει τα δίκια του! Νιώθω πάντα πολύ όμορφα όταν αγοράζω για αγαπημένους μου ανθρώπους δώρα, και πολύ περισσότερο τα Χριστούγεννα. Και πάντα θέλω να πιστεύω πως το δικό μου δώρο, ήταν το πιο στοχευμένο ;) ανταγωνισμός ή παιδικά κατάλοιπα...

Καλές γιορτές και σας εύχομαι να λάβετε κι εσείς όμορφα και «στοχευμένα» δώρα.

xxx

Τζένη