REAL LIFE TODAY I LOVE

Η μαγεία του να μαγειρεύεις για τους φίλους σου


Τζένη Μπαλατσινού

17 Δεκεμβρίου 2019

Η μαγεία του να μαγειρεύεις για τους φίλους σου

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και όλοι φέρνουμε στο μυαλό μας εικόνες από εορταστικά τραπέζια μαζί με αγαπημένα πρόσωπα. Το να μαγειρεύω για τους φίλους μου είναι η απολαυστικότερη διαδικασία για εμένα κάθε εποχή του χρόνου, καθώς και η πιο μικρή προετοιμασία προσθέτει χαρά και μαγεία στην απλή καθημερινότητα. 

Τα μυστικά επιτυχίας, απλά. Σχεδιάζετε το μενού με βάση τις γευστικές προτιμήσεις των προσώπων που έχετε καλέσει, παίρνετε ιδέες από επιτυχημένες συνταγές και όλα αυτά μαζί γίνονται μία ολόκληρη τέχνη που ξεδιπλώνεται γύρω από το τραπέζι των πιο αγαπημένων σας ανθρώπων. 

jenny.gr

Η μαγειρική είναι μία από τις πιο λατρεμένες μου συνήθειες γι’ αυτό προμηθεύτηκα κάποιες σημαντικές πρώτες ύλες και άρχισα να δημιουργώ διαφορετικές γεύσεις, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των καλεσμένων μου. Με οδηγό τη φαντασία, την καλή διάθεση και το προσωπικό γούστο, αλλά κι εκείνο των καλεσμένων σας, η κουζίνα γρήγορα μπορεί να μετατραπεί σε μια ζωηρή πανδαισία χρωμάτων. Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να βάλετε όλη σας τη φαντασία σε κάθε πιάτο, αλλά και στη διακόσμηση του τραπεζιού σας. 

Ένας πολύ βασικός τρόπος για να αναδείξετε τη μαγειρική σας είναι το σωστό στήσιμο του τραπεζιού, που προκύπτει από τον συνδυασμό της προσωπικότητας και του γούστου σας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και επιλέξτε τα αγαπημένα σας λουλούδια, τα πιάτα και τα μαχαιρουπίρουνα που έχετε ξεχωρίσει, χωρίς να πρέπει να είναι απαραίτητα «καλά», καθώς και το αγαπημένο σας τραπεζομάντιλο σε φωτεινά χρώματα ή ακόμη και χρωματιστά σουπλά. 

jenny.gr

Το σωστό στήσιμο του τραπεζιού λοιπόν, είναι το επόμενο στοίχημα μετά την καλή μαγειρική, γι’ αυτό κι εγώ προχώρησα σε μια διακόσμηση γεμάτη φαντασία και μεράκι, δίνοντας τις σωστές θέσεις στα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα πάνω σε γιορτινά σουπλά, που συνδυάστηκαν αρμονικά με το λευκό,  αγαπημένο μου τραπεζομάντηλο. Τις εντυπώσεις στο τραπέζι έκλεψε ωστόσο, το πολυτελές σερβίτσιο από τη σειρά «La bella Tavola» της Alessi που ήθελα να στολίσει το τραπέζι μου, αποδίδοντας minimal χαρακτήρα στην ατμόσφαιρα.  

Εάν θέλετε κι εσείς να τα προμηθευτείτε για κάποιο φιλικό τραπέζι, η διαδικασία απόκτησης της σειράς είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάστηκε, ήταν να συλλέξω κουπόνια στα πρατήρια BP και να τα εξαργυρώσω. Μπορείτε κι εσείς να απογειώσετε τη σύνθεση των γευμάτων σας, ακολουθώντας τα ίδια βήματα, που σας προσφέρουν έκπτωση έως 86%. Μάλιστα, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό προϊόντων που μπορείτε να συλλέξετε. 

jenny.gr

Επιστρέφοντας στη μαγεία της στιγμής, τοποθέτησα σωστά τα καθίσματα, άναψα τα κεριά και ήμουν έτοιμη να υποδεχτώ τους καλεσμένους μου. Το μόνο που χρειάζεται εκείνη την ώρα, είναι ένα ζεστό χαμόγελο στο κατώφλι από τα πρόσωπα που ήθελα να δω και η θερμότερη υποδοχή από την οικοδέσποινα. Το αποτέλεσμα κάθε φορά, με πείθει για την προετοιμασία του επόμενου τραπεζιού και είμαι σίγουρη ότι αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει!