REAL LIFE TODAY I LOVE

10 χρόνια #jennygr - Μαζί ανακαλύψαμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας


Τζένη Μπαλατσινού

9 Ιουλίου 2021

10 χρόνια #jennygr - Μαζί ανακαλύψαμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας
jenny.gr

 

Φέτος, το #jennygr κλείνει τα 10 του χρόνια. Ξεκινήσαμε ως ένα φρέσκο εναλλακτικό site με θέματα διεθνή, επικεντρωμένοι στο θετικό και στο αισιόδοξο, χωρίς κουτσομπολιά και κίτρινες ειδήσεις. Δώσαμε βάση στην αισθητική, στο καλό κείμενο, στις όμορφες φωτογραφίες και εικόνες. Δουλέψαμε μεθοδικά για να παράγουμε πρώτοι απ' όλους content, κάναμε videos διαφορετικά, ανθρωποκεντρικά, στήσαμε, θεσπίσαμε τον θεσμό Hautes Grecians, ασχοληθήκαμε πρώτοι με την γυναικεία επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας το Women in Action, οργανώσαμε installations fashion events, δώσαμε βήμα σε νέους καλλιτέχνες, σχεδιαστές, ηθοποιούς, φωτίσαμε ό,τι απασχολεί τη γυναίκα, τη μητέρα, την εργαζόμενη, τη σύντροφο, τη φίλη.

jenny.gr
Από το Hautes Grecians 2018

Ήμασταν από την πρώτη ημέρα ο εαυτός μας. Δεν κάναμε έκπτωση σε ό,τι αφορά την ταυτότητά μας για την εύκολη κλικοθηρία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συνάντηση μου με μία ισχυρή γυναίκα από τον διαφημιστικό χώρο, όταν πήγα να της παρουσιάσω το #jennygr για να συνεργαστούμε.

jenny.gr
Από το event Manolo Blahnik στη Θεσσαλονίκη

«Τζένη μου είναι πραγματικά πολύ όμορφο, αλλά όχι για την Ελλάδα, αν δεν βάλεις κουτσομπολιά δεν θα είσαι κερδοφόρα». Αυτή η συνάντηση λειτούργησε καταλυτικά για εμένα να πεισμώσω, να δουλέψω ακόμα περισσότερο στη διαφορετικότητα που είχα στο μυαλό μου ώστε το #jennygr να γίνει πράξη και να μπορέσει να σταθεί στην αγορά και να μπορεί να αναμετρηθεί επάξια με ό,τι άλλο υπήρχε στη γυναικεία κατηγορία ως «κανονικό».

jenny.gr
Με τους: Aπόστολο Μητρόπουλο, Άγγελο Μπράτη, Βασίλη Ζούλια, Λουκία, Ευγενία Δημοπούλου, Βρεττό Βρεττάκο

Δεν υποκύψαμε λοιπόν στην  ελαφριά ενημέρωση, μείναμε πιστοί στην αισθητική μας, στον εαυτό μας, στον τρόπο που βλέπουμε την ζωή, στην καλή διάθεση, στο ταλέντο, στη δημιουργική τρέλα, στο τι είναι πραγματικά μόδα, και όχι σημεία των καιρών, (όπως ανέφερε ο μοναδικός Yves Saint Laurent «δεν είναι το φόρεμα, αλλά η γυναίκα που το φοράει»), στο τι έχει αξία και μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Γυρίζοντας πίσω το φιλμ  της «ταινίας», δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη ομάδα που το στήσαμε, την οργανωτική Χριστίνα, τη δημιουργική Ναταλία, και τα κοριτσάκια μας διότι ήταν για όλες η πρώτη τους φορά... Η Χριστίνα στην αρχισυνταξία και το beauty, η Δήμητρα fashion addict, η Τζουλιάννα στο well-being, η Αρετή στην ψυχολογία και η Μαρία στο deco.

jenny.gr
Με τον Παναγιώτη Χατζηδάκη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο

Επικρατούσε ενθουσιασμός και γλύκα, οι ιδέες έπεφταν βροχή, ήμασταν όλες πολυμίξερ, φωτογραφίζαμε, κάναμε styling, γράφαμε, ποζάραμε, μαθαίναμε την τεχνολογία, πουλούσαμε, καθαρίζαμε, μαγειρεύαμε τα φαγητά για το στήσιμο των φωτογραφιών, κάναμε το food styling, απαντούσαμε στα mails των αναγνωστών με όρεξη και ενθουσιασμό για το καινούριο. Θέλαμε να δώσουμε στις γυναίκες να γίνουν η πιο εμβληματική εκδοχή του εαυτού τους, αλλά και η πιο αληθινή, η πιο ανθρώπινη.

Κάνοντας έναν απολογισμό μετά από μία δεκαετία καταλαβαίνω ότι η ομάδα του #jennygr  με κράτησε όρθια σε μια πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο στη ζωή μου. Μέσα από το #jennygr ανακάλυψα τον νέο μου εαυτό, επανατοποθετήθηκα, εξελίχθηκα, έμαθα, ελίχθηκα, και κρατήθηκα στα πόδια μου χωρίς να χάσω τις σταθερές μου και μη κάνοντας καμία έκπτωση σε αυτό που είμαι.

jenny.gr
Pascal Bruckner, Τζένη Μπαλατσινού

Μέσα από το #jennygr, απέκτησα τη δική μου φωνή (και γραφή), τη μοιράστηκα και ξανασυστήθηκα στον κόσμο. Θέλω να στείλω μία μεγάλη αγκαλιά σε όλες τις αναγνώστριες μας που μας ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, που «συναντιόμαστε» χωρίς να γνωριζόμαστε, που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτερες, να ερχόμαστε πιο κοντά στον εαυτό μας, να εξελισσόμαστε, που μας αγάπησαν και μας αγαπούν, μας ωρίμασαν κι έτσι συνεχίζουμε όλες μαζί ως μια παρέα.

Δείτε ακόμη: #10yearsJennyGr - Best Moments

jenny.gr