COOL GREECE TRAVELLERS

Από την Πράγα μέχρι το Λονδίνο: 5 εντυπωσιακά θέατρα στην Ευρώπη που κάθε θεατρόφιλος θα λατρέψει


14 Νοεμβρίου 2021

Από την Πράγα μέχρι το Λονδίνο: 5 εντυπωσιακά θέατρα στην Ευρώπη που κάθε θεατρόφιλος θα λατρέψει

Αν αγαπάτε το θέατρο και τα ταξίδια, εμείς σας προτείνουμε πέντε από τα αγαπημένα μας -και πολύ εντυπωσιακά- θέατρα στην Ευρώπη που σίγουρα αξίζουν μία επίσκεψη.

«Το θέατρο είναι τόσο ατελείωτα συναρπαστικό επειδή είναι τόσο τυχαίο. Μοιάζει τόσο πολύ με τη ζωή!» είχε πει κάποτε ο Άρθουρ Μίλλερ. Πράγματι, το θέατρο εμπνέεται συνεχώς από τα ανθρώπινα πάθη, τις αδυναμίες αλλά και τις χαρούμενες στιγμές. Είναι ένας καθρέφτης της πραγματικότητας που προσφέρει στον άνθρωπο νοήματα και διδάγματα τόσο για την ηθική, όσο και για την ίδια την ζωή. Για το λόγο αυτό μάλλον αγαπάμε τόσο πολύ τη λεγόμενη «έκτη τέχνη» και φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι.

Έτσι, δεν χάνουμε ευκαιρία να μαθαίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον πολιτισμό της κάθε χώρας και για την θεατρική της παράδοση, κάθε φορά που πρόκειται να πάμε κάποιο ταξίδι. Και συνήθως, η Ευρώπη -και ειδικά οι κοντινές σε εμάς χώρες- είναι ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς, και γιατί η πρόσβαση είναι πιο εύκολη, αλλά και για την πλούσια θεατρική κουλτούρα που έχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Δύσκολα μάλλον θα βρεθείτε σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν φιλοξενεί κάποιο εντυπωσιακό ή ιστορικό θέατρο. Από τη Βρετανία μέχρι τη Γερμανία, οι επιλογές είναι πολλές για το επόμενο ταξίδι σας, εμείς όμως σας προτείνουμε τους δικούς μας αγαπημένους προορισμούς, που συνδυάζουν τα πανέμορφα τοπία με το θέατρο! διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.