UPDATE

10 Τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μέσα στο 2017


24 Ιανουαρίου 2017

womens-a.jpg

Για να κάνουμε τις αλλαγές που θα μας ανανεώσουν, θα κάνουν την ζωή μας εύκολη, θα μας δώσουν τον χρόνο που αναζητάμε αλλά και θα μας κάνουν να μαζέψουμε παραπάνω χρήματα στο πορτοφόλι, χρειάζονται απλά λίγα λεπτά να αφιερώσουμε στον εαυτό μας διαβάζοντας αυτό το άρθρο. 

1. Βάλτε τα κάτω με χαρτί και με μολύβι και αποφασίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και γράψτε με την σειρά. Ξεκινήστε από αυτό που έχει μικρότερη αξία για εσάς και γράψτε τα στο ημερολόγιό σας ή στο ημερολόγιο του κινητού σας.

2. Βρείτε χρόνο για να κάνετε γυμναστική, αλλά και για να κοιμηθείτε, γιατί αυτά είναι δύο πράγματα που θα σας ανανεώσουν αυτόματα και θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σας. Θα δείτε ότι θα κάνετε κάθε μέρα περισσότερα πράγματα από αυτά που φανταζόσασταν.

3. Φάτε καλά και υγιεινά. Όσο και αν ξεχνιέστε από τον φόρτο της δουλειάς, προσπαθήστε να κάνετε μικρά διαλλείματα όλη την ημέρα. Μειώστε το φαγητό απ' έξω και μαγειρέψτε, γιατί με αυτό τον τρόπο θα κάνετε και κάτι καλό για τον εαυτό σας και θα έχετε περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι. Όσες μου πείτε ότι δεν έχετε και πάλι χρόνο μην ανησυχείτε σας έχουμε μια ωραία λύση. Η κουζινομηχανή της Kenwood είναι ο απόλυτος βοηθός της κουζίνας βοηθώντας να εξοικονομήσετε χρόνο και να φτιάξετε πεντανόστιμα πιάτα γρήγορα και εύκολα. Η αγορά αυτής της κουζινομηχανής θα είναι από τις καλύτερες επενδύσεις που θα έχετε κάνει ως τώρα λόγω της μοναδικής αντοχής της και το πιο σημαντικό, θα την έχετε για μια ζωή. Μπορεί να δεχτεί πάνω από 20 εξαρτήματα και εσείς μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε συνταγή σας αρέσει. Κάθε Κυριακή που θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, μπορείτε να προετοιμάσετε τα γεύματα των επόμενων ημερών και να είστε μετά ήρεμες όλη την εβδομάδα.

4. Βρείτε την δύναμη να λέτε όχι σε δουλειές, ραντεβού και υποχρεώσεις που δεν είναι τόσο σημαντικά. Οι άνθρωποι που σας εκτιμούν πραγματικά δεν θα σας παρεξηγήσουν και εσείς με αυτή την επιλογή θα απολαμβάνεται τον λίγο παραπάνω χρόνο που κερδίσατε.

5. Προσπαθείτε να τελειώνετε  τις δουλειές στο γραφείο και όχι να τις παίρνετε στο σπίτι. Δοκιμάστε το, γιατί και το μυαλό σας θα ηρεμήσει τελείως μετά την δουλειά και εσείς θα νιώσετε καλύτερα.

6. Η τεχνολογία πια έχει εξελιχθεί και εμείς δεν χρειάζεται να περιμένουμε στις ουρές για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Με όποια τράπεζα και αν συνεργάζεστε, κάποιες από εσάς έχουν ήδη e-banking και όσες δεν έχετε ήρθε ο καιρός να αποκτήσετε. Μέσω του e-banking θα μπορείτε να πληρώσετε ΔΕΗ, ΟΤΕ, τον λογαριασμό του κινητού και άλλα πολλά και να κερδίσετε παραπάνω χρόνο για εσάς και μία υποχρέωση λιγότερη.

7. Μάθετε να πηγαίνετε νωρίς για ψώνια. Ξέρω ότι τις καθημερινές είναι λίγο δύσκολο να το κάνετε λόγω δουλειάς, εκτός και εάν δεν εργάζεστε. Το Σάββατο το πρωί μπορείτε να πάτε στην λαϊκή και το Supermarket, με την λίστα αυτών που χρειάζεστε, και να κάνετε με άνεση τα ψώνια σας. Θα δείτε ότι πηγαίνοντας το πρωί, θα έχετε μετά όλη την ημέρα μπροστά να κάνετε ό,τι θέλετε.

8. Πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αφήστε το αυτοκίνητο, εάν είναι δυνατό αναλόγως που δουλεύετε. Εάν θέλετε να μη σπαταλάτε χρήματα σε βενζίνες κάθε πρωί που πάτε για δουλειά και κολλάτε και στην κίνηση του δρόμου, πάρτε το μετρό, το λεωφορείο. Μπορείτε να βγάλετε και μηνιαία κάρτα στα μέσα, συμφέρει αρκετά.

9. Να βγαίνετε αλλά όχι κάθε μέρα, γιατί τα ποτά, τα cocktails κοστίζουν. Οργανώστε βραδιές cinema, επιτραπέζιων παιχνιδιών ή όμορφων ζεστών συγκεντρώσεων με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς.

10. Shopping Therapy. Επειδή κάθε αγορά, μικρή ή μεγάλη μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που μπορούν να σας προσφέρουν value for money πράγματα. Κάντε μια έρευνα αγοράς και θα δείτε ότι θα παίρνετε πραγματικά ωραία κομμάτια για εσάς και θα κάνετε εξοικονόμηση χρημάτων.