UPDATE

Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης


JTeam

2 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης
Ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε στον ύπνο του σήμερα το πρωί

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ήταν πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017. Για πολλά χρόνια, ήταν εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Το 1983 γίνεται διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίζεται διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001, ενώ το 2009 γίνεται πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη. Εκείνη τη χρονιά, ανέλαβε ο ίδιος την έκδοση τόσο του «Βήματος» όσο και των «Νέων».

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Παντρεύτηκε δύο φορές, από τον πρώτο του γάμο έχει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη- ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στη δημοσιογραφία. Από τον δεύτερο γάμο του είχε αποκτήσει δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.