UPDATE

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Το τελευταίο σημείωμα από τον γιο της Κάρολο, πάνω στο φέρετρο


JTeam

20 Σεπτεμβρίου 2022

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Το τελευταίο σημείωμα από τον γιο της Κάρολο, πάνω στο φέρετρο
@cnn
Τι έγραψε στο τελευταίο του γράμμα προς την μητέρα του, ο Βασιλιάς Κάρολος;

Χθες όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στην τελετή κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αναπαύθηκε και έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών. Φυσικά, το υλικό από την κηδεία των 2,000 καλεσμένων, αλλά και των τελετουργικών, είναι πλούσιο και η Μεγάλη Βρετανία, είπε εχθές το δύσκολο και τελευταίο αντίο στην μακροβιότερη μονάρχη.

Τα βλέμματα όμως, μέσα σε όλα, στράφηκαν στο τελευταίο σημείωμα που άφησε ο βασιλιάς Κάρολος, πάνω στο φέρετρο της μητέρας του Ελισάβετ. Πρόκειται για ένα χειρόγραφο μήνυμα από τον γιο της, βασιλιά Κάρολο Γ', όπου έγραφε χαρακτηριστικά: «Εις μνήμην με αγάπη και αφοσίωση, Charles R». Το "R" στον τίτλο του Βασιλιά Καρόλου αναφέρεται στο λατινικό "Rex", το οποίο σημαίνει βασιλιάς.

Jenny.Gr

Η λειτουργία στο Αβαείο του Westminster περιελάμβανε αναγνώσεις της Αγίας Γραφής και παραδοσιακούς ύμνους, καθώς και κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι. Ο βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε με τη σύζυγό του Καμίλα, τα αδέρφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του καθώς η Βρετανία αποχαιρέτησε μεγαλειοτάτη.

Λεπτομέρειες για τους συμβολισμούς στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το φέρετρο ήταν καλλυμένο με βασιλική σημαία, το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα τοποθετήθηκαν στην κορυφή μαζί με ένα στεφάνι από λουλούδια και μάλιστα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι το στεφάνι περιείχε λουλούδια και φύλλωμα κομμένα από τους κήπους των παλατιών κατόπιν αιτήματος του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Κάθε λουλούδι επιλέχθηκε για τον συμβολισμό του - δεντρολίβανο (για ανάμνηση), μυρτιά (ένα αρχαίο σύμβολο ενός ευτυχισμένου γάμου) και αγγλική βελανιδιά (συμβολικό της δύναμης της αγάπης), είπε το παλάτι. Η μυρτιά κόπηκε από ένα φυτό που αναπτύχθηκε από ένα κλαδάκι μυρτιάς που εμφανιζόταν στη γαμήλια ανθοδέσμη της βασίλισσας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.

Jenny.Gr

Πριν από την κηδεία, ο βασιλιάς Κάρολος ευχαρίστησε το έθνος για την υποστήριξη και τη ζεστασιά που είχε λάβει η οικογένειά του. Ο νέος μονάρχης είπε σε μια συναισθηματική δήλωση ότι αυτός και η Καμίλα «συγκινήθηκαν υπερβολικά από όλους όσους έκαναν τον κόπο να έρθουν και να αποτίσουν τα σέβη τους στη δια βίου υπηρεσία της αγαπημένης μου μητέρας, της αείμνηστης βασίλισσας». Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' θα κηδευτεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου είναι επίσης θαμμένοι οι γονείς της, η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος.