UPDATE

Chloë Grace Moretz: Πώς το viral meme για το σώμα της, της προκάλεσε body dysmorphia


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

Chloë Grace Moretz: Πώς το viral meme για το σώμα της, της προκάλεσε body dysmorphia
@latimes
To meme με την Chloe Grace Moretz και το Family Guy, που την οδήγησε σε διαταραχή σωματικής δυσμορφίας

Τι και αν είσαι ξανθιά, γαλανομάτα, ταλαντούχα, επιτυχημένη ηθοποιός στο Hollywood και αντικειμενικά όμορφη, ένα και μόνο meme είναι αρκετό για να σου καταστρέψει την αυτοπεποίθηση. Αυτή πάνω - κάτω είναι και η περίπτωση της Chloë Grace Moretz, την οποία έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως Carrie, Kick Ass και άλλες.

Πρόκειται για ένα meme που χρησιμοποιεί μια φωτογραφία της με την ίδια να κρατά μια pizza και να φοράει ένα σορτσάκι, και την παρομοιάζει με χαρακτήρα από το Family Guy. Και ήταν αρκετό για να της δημιουργήσει ανασφάλεια και να την κάνει να απομακρυνθεί από τα social media.

Jenny.Gr

Ήταν τόσο ανασφαλής για το σώμα της, μετά από το meme αυτό, που πλέον κάθε φορά που βρισκόταν μπροστά από φακό, το σώμα της αντιδρούσε, όπως λέει. Την έπιανε ταχυπαλμία και έντονο άγχος. «Θυμάμαι ότι καθόμουν και σκεφτόμουν ότι το σώμα μου γίνεται αντικείμενο γελοιοποίησης και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω», είπε για το περιστατικό που της δημιούργησε διαταραχή σωματικής δυσμορφίας.

Η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας είναι μια διανοητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την εμμονική ιδέα ότι κάποια πτυχή του σώματος ή της εμφάνισης ενός ατόμου είναι σοβαρά λανθασμένη και το οδηγεί στο να δίνει ασυνήθιστες δικαιολογίες για να κρύψει ή να σταθεροποιήσει το δυσμορφικό μέρος του.

Τότε ήταν που αποφάσισε και η 25χρονη ηθοποιός να κάνει ένα βήμα πίσω στην καριέρα της και να απομονωθεί από τους paparazzi και τις φωτογραφήσεις.

Jenny.Gr
shape

«Στην πραγματικότητα δεν έχω μιλήσει ποτέ γι' αυτό, αλλά το συγκεκριμένο meme με επηρέασε, ο καθένας έκανε πλάκα με την συγκεκριμένη εικόνα και όταν έλεγα ότι με ενοχλεί, μου απαντούσαν "Έλα σκάσε, έχει πλάκα"», συνέχισε στην εξομολόγηση της η Grace. «Νομίζω ότι η σωματική δυσμορφία – την οποία αντιμετωπίζουμε όλοι σε αυτόν τον κόσμο – έχει άμεση σχέση με τα social media», πρόσθεσε.

Είπε μάλιστα πως το συγκεκριμένο meme την οδήγησε να απομονωθεί και έτσι να κρατήσει πίσω την καριέρα της, δηλώνοντας πως πήγε από ταινίες των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ταινίες του 1 εκατομμυρίου.