UPDATE

«Τέσσερις Εποχές»: Όταν η Τέχνη του Ζογγολόπουλου συνάντησε την τέχνη του κρασιού στη Νεμέα


JTeam

27 Οκτωβρίου 2022

«Τέσσερις Εποχές»: Όταν η Τέχνη του Ζογγολόπουλου συνάντησε την τέχνη του κρασιού στη Νεμέα
Τα εγκαίνια παρουσίασης του εμβληματικού γλυπτού του Γιώργου Ζογγολόπουλου, «Τέσσερις Εποχές», μάς ταξίδεψαν ένα πρωινό του Οκτωβρίου στη Νεμέα, όντες καλεσμένοι του Κτήματος Σκούρα και του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Και ποιος δεν γνωρίζει τη Νεμέα; Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακούσει για τον μύθο του άθλου του Ηρακλή, που σκότωσε το διάσημο λιοντάρι της Νεμέας – και που έκανε την περιοχή γνωστή εντός αλλά κι εκτός συνόρων. Μία μικρή επαρχιακή κωμόπολη, 41 χλμ. νοτιοδυτικά της Κορίνθου, η Νεμέα περιβάλλεται από εύφορους – χάρη στον ποταμό Ασωπό – κάμπους και φυσικά, εκτός από τον μύθο είναι γνωστή για τη μακρά παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία, αλλά και τον εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, που βρίσκεται λίγο έξω από την Αρχαία Νεμέα.

Αν είστε «φίλοι» του κρασιού, αξίζει να επισκεφθείτε την περιοχή – είναι μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα – και να κάνετε φυσικά μια στάση σε κάποιο από τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, για να δείτε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία της οινοπαραγωγής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr