UPDATE

Ο ιδρυτής του Twitter ανακοίνωσε νέα πλατφόρμα - Tι είναι το «Bluesky Social»


JTeam

2 Νοεμβρίου 2022

Ο ιδρυτής του Twitter ανακοίνωσε νέα πλατφόρμα - Tι είναι το «Bluesky Social»
To beef μεταξύ του Elon Musk και του Jack Dorsey όσο πάει και μεγαλώνει

Οι μάχες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον θα αποτελούν από εδώ και στο εξής ένα πιο συχνό φαινόμενο. Ο Elon Musk κατάφερε να εξαγοράσει ολοκληρωτικά το Twitter, και φέρνει τα πάνω κάτω. Ο πρώην ιδιοκτήτης και συνιδρυτής της πλατφόρμας όμως, ο Jack Dorsey δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Την ώρα που ο Elon Musk ολοκλήρωνε την συμφωνία για την εξαγορά, ο Dorsey ανακοίνωσε μια beta έκδοση για μια νέα εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Bluesky Social ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι ξεκινάει σύντομα τη λειτουργία του και αυτή τη στιγμή «στρατολογεί» χρήστες για δοκιμές. Η αρχική ενημέρωση προσέλκυσε 30.000 εγγραφές μέσα σε δύο ημέρες, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να εγγραφούν για να ενταχθούν στην εφαρμογή για να γίνουν χρήστες beta πριν η πλατφόρμα εγκαινιαστεί επισήμως.

Στον ιστότοπο της Bluesky αναφέρεται ότι η νέα πλατφόρμα προορίζεται να στηρίξει «ένα νέο θεμέλιο για την κοινωνική δικτύωση, το οποίο δίνει στους δημιουργούς ανεξαρτησία από τις πλατφόρμες, στους προγραμματιστές την ελευθερία να δημιουργούν και στους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής της εμπειρίας τους».

Στις επιστολές ανάμεσα στον Dorsey και τον Musk κατά την περίοδο της δικαστικής διαμάχης για την αγορά του Twitter, ο πρώην CEO του μέσου επεσήμανε την ανάγκη ίδρυσης μίας νέας πλατφόρμας, ενώ παράλληλα δήλωσε πως το Twitter θα πρέπει να έχει ένα «ανοιχτό πρωτόκολλο» παρόμοιο με την εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal.

Ο Dorsey συνίδρυσε το Twitter το 2006 και διετέλεσε επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος, με πιο πρόσφατη θητεία από το 2015 έως τον Νοέμβριο του 2021, όπου και παραιτήθηκε. Τον αντικατέστησε ο Parag Agrawal, ο οποίος απολύθηκε λίγο αφότου ανέλαβε το Twitter ο Musk. Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla πέρα από τον Parag απέλυσε και τον οικονομικό διευθυντή, τη νομική υπεύθυνη, και τον γενικό σύμβουλο.