UPDATE

Η 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι και πάλι ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος παγκοσμίως


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

Η 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι και πάλι ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος παγκοσμίως
Η πρωτιά ανήκε στο Hong Kong με την Tsim Sha Tsui λεωφόρο, η οποία μετά τους νέους covid περιορισμούς μπήκε στη δεύτερη θέση

Hong Kong και Νέα Υόρκη εδώ και αρκετά χρόνια συνεχίζουν το “beef” τους, για το ποια πόλη θα κατέχει τον τίτλο με τον ακριβότερο εμπορικό δρόμο παγκοσμίως. Φέτος το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με την 5η λεωφόρο μπαίνει και πάλι στην κορυφή, ενώ στην 3η θέση ακολουθεί το Μιλάνο με την Via Monte Napoleone και το Λονδίνο στην 4η με την New Bond Street.

O Dominic Brown, παγκόσμιος επικεφαλής δημογραφικών πληροφοριών του Cushman, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Νέα Υόρκη ανέκαμψε από την πανδημία, με τα ενοίκια στην συγκεκριμένη λεωφόρο να αγγίζουν τα 2,000$ δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ενώ στην Tsim Sha Tsui του Hong Kong, τα ενοίκια μειώθηκαν κατά 41%. Πλέον κοστίζουν $1,436 το τετραγωνικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, το γεγονός πως η Κίνα εξακολουθεί να ζητά test covid και καραντίνα στους επισκέπτες, έχει μειώσει σημαντικά τον τουρισμό και κατ’ επέκταση τις αγορές και την κίνηση στην γνωστή οδό.

Στις επόμενες θέσεις της λίστας, και συγκεκριμένα στην 5η θέση με τους πιο εμπορικούς δρόμους στον κόσμο βρίσκεται το Παρίσι με την Avenue des Champslysées και στην 10η, η West Nanjing Road της Σαγκάης.