REAL LIFE

To "Τhe Set" της Νέας Υόρκης είναι η «απόλυτη» μετά-Covid κατοικία και θα καταλάβεις γιατί


Τόνια Τζάφερη

20 Οκτωβρίου 2022

To "Τhe Set" της Νέας Υόρκης είναι η «απόλυτη» μετά-Covid κατοικία και θα καταλάβεις γιατί
Ένα υβρίδιο εργασίας και προσωπικής ζωής έρχεται να θέσει νέους κανόνες σε ό,τι αφορά την πολυτελή διαβίωση

Αν είναι να συμβαίνουν projects όπως το συγκεκριμένο, ας συμβαίνουν πιο συχνά πανδημίες (χωρίς τα θύματα προφανώς). Η covid εποχή και το lockdown, είναι αυτό που έδωσε έμπνευση στην Related, κατασκευαστική και real estate εταιρεία της Νέας Υόρκης να δημιουργήσει το «Τhe Set».

Jenny.Gr

To «Τhe Set» κατασκευάστηκε στην περιοχή Hudson Yards και ήρθε να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που νοικιάζονται τα διαμερίσματα του Μανχάταν για τη μετά Covid εποχή. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία προορίζονται για επαγγελματίες και μέσα σε όλα περιλαμβάνουν ιδιωτική κλινική, εστιατόρια, ιδιωτικό club, πισίνα, τεράστιο κήπο και πολλές ακόμη ανέσεις, αποκλειστικά για τους Νεϋορκέζους που έχουν νοικιάσει στον συγκεκριμένο χώρο το διαμέρισμα τους.

Jenny.Gr

Η κλινική υπό τη διεύθυνση της Sollis Health παρέχει ιατρό όλο το 24ωρο, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ακτινολογικό και ιατρικό εργαστήριο. Χώροι για meetings προσφέρονται στους ενοικιαστές για εργασία και κοινωνική συναναστροφή, όπως επίσης και το ιδιωτικό club και εστιατόριο. Όλα σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, αποκλειστικά για τους ενοικιαστές και μόνο.

Η Related σημειώνει πως κατά τη διάρκεια του lockdown, οι πολίτες άρχισαν να ψάχνουν για μεγαλύτερα διαμερίσματα και επίσης κτίρια με χώρους γραφείων, αίθουσες συσκέψεων, εξωτερικούς χώρους και χώρους φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα νέα δεδομένα σηματοδότησαν μια αλλαγή από την διακριτή γραμμή μεταξύ σπιτιού, χώρου εργασίας και υπηρεσιών, σε μια νοοτροπία όπου τα πάντα βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Το The Set αντιπροσωπεύει πλήρως τη νέα αυτή νοοτροπία. Όλα τα διαμερίσματα του κτιρίου που ανήκουν στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Related Companies, είναι πλήρως επιπλωμένα. Το κτίριο παρέχει επίσης ανέσεις 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

Jenny.Gr

Παρότι οι τιμές στα ακίνητα της Νέας Υόρκης, είχαν μια μικρή πτώση το καλοκαίρι που πέρασε, τέτοιες υπηρεσίες, κοστίζουν αναλόγως. Συγκεκριμένα ένα στούντιο στο The Set ξεκινά από 5.200 δολάρια και ένα διαμέρισμα με υπνοδωμάτιο κοστίζει πάνω από 7.200 δολάρια προς ενοικίαση, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών και ανέσεων.

Αν και τα προνόμια όπως το γυμναστήριο ή οι αίθουσες αναψυχής δεν είναι καινούργια για τα πολυτελή κτίρια, η εταιρία Related Companies δηλώνει ότι οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες προσφέρουν «κενές ανέσεις» και το The Set θέλει να ξεχωρίσει παρέχοντας μια ξεχωριστή εμπειρία ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους να εκμεταλλευτούν πλήρως τους διαθέσιμους χώρους.

«Γνωρίζαμε ότι αυτού του είδους ο συνδυασμός ξενοδοχείου μαζί με την εμπειρία εργασίας από το σπίτι, ήταν το επόμενο στάδιο όσων αφορά στην πολυτελή διαβίωση», δήλωσε η αντιπρόεδρος ανάπτυξης του The Set, Hailey Sarage.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, η εταιρεία Related Companies κατάλαβε την επιθυμία του κόσμου για μια πιο ευέλικτη εργασία από το σπίτι. «Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις τάσεις σχετικά με το θέμα της υγείας και της καλοπέρασης που είναι κρίσιμες για τους ανθρώπους. Μία από τις αυτές τις σημαντικές τάσεις ήταν το πόσο βασική είναι η άνεση και η εξυπηρέτηση, καθώς οι άνθρωποι έχουν απαιτητική ζωή και είναι εξαιρετικά απασχολημένοι», είπε η Sarage.

Jenny.Gr

Σκοπός τέτοιων συγκροτημάτων, είναι να βοηθήσουν άτομα τα οποία απασχολούνται από το σπίτι τους, να μην χάνουν την κοινωνική τους συναναστροφή και να μην απομονώνονται. Μια μελέτη του A Harvard Business Review study διαπίστωσε ότι τα επαγγελματικά και προσωπικά δίκτυα του μέσου ατόμου έχουν συρρικνωθεί κατά σχεδόν 16% (ή περισσότερο από 200 άτομα) κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό το είδος συρρίκνωσης των επαγγελματικών σχέσεων μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας καθώς και τη συνολική ευημερία του εργαζομένου.

Jenny.Gr

«Το The Set παρέχει αυτό ακριβώς που λείπει στη σημερινή εποχή της εργασίας από το σπίτι» τόνισε η Sarage. «Για άτομα που εργάζονται από το σπίτι, ειδικά μετά την covid εποχή, χάνουν πραγματικά τις ευκαιρίες δικτύωσης που συνήθιζαν να έχουν στο γραφείο», και αυτό θέλουμε να το ανατρέψουμε. Να μπορούν δηλαδή να δουλεύουν από το σπίτι τους, χωρίς όμως να χάνουν την ανθρώπινη επαφή με τους υπόλοιπους πολίτες.