VIDEO

Η Rita Ora μας ξεναγεί στο βικτωριανό σπίτι της στο Λονδίνο, γεμάτο με ιστορία, στιλ και προσωπικότητα


Τόνια Τζάφερη

7 Οκτωβρίου 2022

Η Rita Ora μας ξεναγεί στο βικτωριανό σπίτι της στο Λονδίνο, γεμάτο με ιστορία, στιλ και προσωπικότητα
Η σταρ παρουσίασε στο Architectural Digest το καταπληκτικό σπίτι της στο Λονδίνο και αποκάλυψε την πιο γήινη και εσωτερική πλευρά της

Η Rita Ora έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια κατάφερε να αναδειχθεί σε μια από τις κορυφαίες σταρ της μουσικής βιομηχανίας και όχι μόνο. Γεννήθηκε στο Κόσοβο, μετανάστευσε σε νεαρή ηλικία στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά της και σκαρφάλωσε στην κορυφή μέσα από τις επιτυχίες της στη μουσική και τελευταία στον κινηματογράφο. Και ενώ κανείς θα περίμενε να ζει κάπου στο Λος Άντζελες, σε μια από τις κλασικές minimal πολυτελείς βίλες με τα δεκαέξι δωμάτια και τις τεράστιες πισίνες, η Rita Ora παίρνει την υπόθεση του σπιτιού της πολύ πιο σοβαρά και πολύ διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε κανείς βάσει της εικόνας της. Αυτά και πολλά άλλα καταλάβαμε από την ξενάγηση που έκανε στο Architerctural Digest στο συγκλονιστικό της λονδρέζικο σπίτι.

Jenny.Gr
architecturaldigest.com

Η Ora αγόρασε λίγο έξω από το Λονδίνο ένα σπίτι του 1877, στο οποίο ζούσε κάποτε και ο ζωγράφος Arthur Rackham (γνωστός για τις εικονογραφήσεις του στα «Peter Pan» και «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων»). Η τραγουδίστρια μίλησε για την επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού, για το πόσο σημαντική είναι η ενέργεια που σου βγάζει κάθε χώρος -πόσο μάλλον όταν πρόκειται να μένεις σε αυτόν, γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο σπίτι, αλλά και πόσο αγαπά τα γήινα χρώματα και μια ζεστή και πιο «κλειστή» αισθητική, για να νιώθει πως την γειώνει.

Jenny.Gr

Μέσα σε όλη αυτήν την φήμη και το χάος που μπορεί να έχει η ζωή της, φαίνεται τελικά πως η Rita Ora έχει επιλέξει σωστά το σπίτι στο οποίο μένει, αφού βρίσκεται μέσα σε έναν καταπράσινο, σχεδόν μαγικό κήπο, διαθέτει άπλετο φως αλλά παρέχει και την απαραίτητη απομόνωση. Στους τείχους πρωταγωνιστούν οι γήινες αποχρώσεις, ενώ στα τεράστια παράθυρα αντανακλώνται οι έντονες πράσινες αποχρώσεις των δέντρων. Το σπίτι είναι χτισμένο με τούβλα και όπως η ίδια δήλωσε, πριν αποφασίσει να μετακομίσει σε αυτό και να το αγοράσει, δεν άλλαξε παρά πολλά πράγματα, πέρα από τα βασικά. Το σπίτι βέβαια ήταν διατηρητέο, που σημαίνει πως της απαγορευόταν βάσει νόμου να προβεί σε μεγάλες αλλαγές, αλλά η ίδια δεν θα άλλαζε τίποτα ούτως ή άλλως.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Οι μόνες επιδιορθώσεις που έγιναν, ήταν στα πατώματα, τα ηλεκτρικά και τους σωλήνες. Αποφάσισε να διατηρήσει την αισθητική και τα χρώματα του σπιτιού ως έχουν, καθώς όπως δήλωσε ήταν ένας χώρος που την έκανε να νιώθει προσγειωμένη. Χαλαρή, χωρίς πολύ θόρυβο. Μπορεί η προσωπικότητά της να είναι πιο «φανταχτερή» και πολύχρωμη όπως δήλωσε, ωστόσο όσο αφορά στον προσωπικό της χώρο, προτιμά μια πιο διακριτική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Κατά βάθος είναι πιο κλειστός και μοναχικός χαρακτήρας και αυτό ακριβώς ήθελε να αποτυπώνεται και στο σπίτι της.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Στη διακόσμηση και τα έπιπλα του σπιτιού την βοήθησε και η αδερφή της, η οποία είναι και manager της. Τα περισσότερα έπιπλα τα επέλεξαν από vintage αγορές του Λονδίνου, με σκοπό να διατηρήσουν αυτόν τον oldschool βικτωριανό αέρα που διαθέτει το σπίτι.

Jenny.Gr

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ξενάγηση που έκανε η Rita Ora στο AD:

TAGS