UPDATE

The Gwomen Sports Summit, το 1o Συνέδριο Γυναικείου Αθλητισμού από το Gazzetta Women στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία


JTeam

24 Νοεμβρίου 2022

The Gwomen Sports Summit, το 1o Συνέδριο Γυναικείου Αθλητισμού  από το Gazzetta Women στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία
Το πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό από το Gwomen, το γυναικείο project του Gazzetta.gr ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα , 21 Νοεμβρίου, στο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει τις συζητήσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων του αθλητισμού, σε ένα πλαίσιο γιορτής για τη γυναίκα και την προσφορά της στον αθλητισμό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε το «παρών» στην έναρξη του συνεδρίου σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον γυναικείο αθλητισμό καθώς ήταν δίπλα στο gazzetta από την αρχή για την συνδιοργάνωση του συνεδρίου μέσω του ΟΠΑΝ, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και του Ιωσήφ Βουράκη, Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Jenny.Gr
(από αριστερά) Γιώργος Μαυρωτάς – Μέλος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην αθλητής πόλο, Λευτέρης Αυγενάκης, Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη, Ambassador Gwomen, Γιάννης Μώραλης- Δήμαρχος Πειραιά, Σπύρος Καπράλος

Ο διευθυντής του Gazzetta.gr, Θάνος Σαρρής, η Lifestyle Editorial Director της Liquid Media, Ελένη Κεχαγιά, και η ambassador του GWomen, Βάσω Στασινού σήμαναν την έναρξη του συνεδρίου. Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος του ΜΚΣ Δεσμός και της Eleven Campaign μίλησε για τις φιλανθρωπικές δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων του συνεδρίου. Την κεντρική παρουσίαση του συνεδρίου είχε η δημοσιογράφος Ελενα Μπουζαλά.

Jenny.Gr
(από αριστερά) Θάνος Σαρρής- Διευθυντής gazzetta.gr, Ελένη Κεχαγιά – Editorial Director Liquid Media, Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη- Ambassador Gwomen, Κυριάκος Κυριακόπουλος- Founder Eleven Campaign

Η δημοσιογράφος Ελενα Μπουζαλά είχε αναλάβει την παρουσίαση του συνεδρίου, το οποίο ήταν χωρισμένο σε 5 πάνελ για την ισότητα, την ενδυνάμωση, την έμπνευση και το ποδόσφαιρο.

Εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού αντάλλαξαν απόψεις, μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και ενέπνευσαν το κοινό.

Jenny.Gr
Έλενα Μπουζαλά- αθλητικογράφος, παρουσιάστρια (Πηγή: Eurokinissi)

Το πρώτο panel αφορούσε στην Equality (ισότητα), με συντονιστή τον διευθυντή του gazzetta.gr Θάνο Σαρρή και keynote speaker τη Λίνα Σουλούκου, ECA Executive Board Member (Diversity Representative) - Football Executive. Οι Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Ιατρός Εθνικής ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου, Χρύσα Κουρομπύλια, FIFA Assistant Referee, Ζωή Νικολαΐδου, Γενική Διευθύντρια Peristeri BC bwin και Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εξήγησαν με τον δικό τους τρόπο πως δύσκολα βρήκαν «χώρο» μέσα στον αθλητισμό αλλά αποφάσισαν να μείνουν. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, οι γυναίκες σε τέτοιες θέσεις και τέτοιους ρόλους είναι λίγες λίγες όμως υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ τους και όλα λειτουργούν εξαιρετικά. Μάλιστα, η κυρία Αρκαδη πρότεινε να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα γυναικών που να προβάλει τον αθλητισμό.

Jenny.Gr
Panel Equality (από αριστερά): Θάνος Σαρρής, Λίνα Σουλούκου- ECA Executive Board Member (Diversity Representative) - Football Executive, Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Ιατρός Εθνικής ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου, Χρύσα

Ακολούθησε το panel του Empowerment (ενδυνάμωση) με συντονιστή τον δημοσιογράφο και σύμβουλο έκδοσης του Gazzetta.gr, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, και keynote speaker την Εύη Χασαπογιάννη, Ρeople & Sustainability Executive Coach.

Οι Κέλλυ Λουφάκη, Παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας, Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Νικόλ Κυριακοπούλου, Πρωταθλήτρια και μεταλλιούχος του επί κοντώ, Γκρέτα Λυμπεροπούλου, αθλήτρια τριάθλου και αθλητικογράφος, Μορφούλα Ντώνα, Πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής και προπονήτρια και Μαρία Πολύζου, Μαραθωνοδρόμος και Olympian ήταν οι ομιλήτριες του panel. Οι πρωταγωνίστριες του πρωταθλητισμού και του αθλητισμού στη μεταφορά της εμπειρίας τους από αυτή την προσπάθεια σε συνδυασμό με τον ειδικό ρόλο που έχουν και ως μητέρες και επαγγελματίες, ήταν το επίκεντρο της συζήτησης. Όπως προέκυψε υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μας στο να αρχίσουν να αλλάζουν δραστικά τα πράγματα όπως οι διακρίσεις σε θέματα φύλου και ηλικίας έτσι ώστε να η ατομική ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό να γίνει και ενδυνάμωση συνολικά του γυναικείου αθλητισμού.

Jenny.Gr
Panel Empowerment: (από αριστερά) Δημήτρης Κωνσταντινίδης- δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης του Gazzetta.gr, Κέλλυ Λουφάκη, Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας, Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νικόλ Κυριακοπούλου, Πρωταθλήτρια και μετα

Η αθλητικογράφος, Ευγενία Γήτα, συντόνισε το επόμενο panel που αφορούσε το Generation Win. Γενιές αθλητριών ενώθηκαν μεταξύ τους σε μία συζήτηση που είχε ως κεντρικό γνώμονα τη θέληση και την επιμονή, στον δρόμο προς την επιτυχία. Με τη χρυσή Ολυμπιονίκη των 100μ με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, τη διεθνή παίκτρια υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης, Έλενα Ελληνιάδη, την αργυρή Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου, την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη, την πρωταθλήτρια των 100μ με εμπόδια, Αναΐς Καραγιάννη και την αρχηγό της κυπελλούχου Ευρώπης (Εθνικός Πειραιά), Ιόλη Μπενέκου (από αριστερά προς τα δεξιά).

Jenny.Gr
Panel Generation Win: (από αριστερά) Ευγενία Γήτα- αθλητικογράφος, Βούλα Πατουλίδου- χρυσή Ολυμπιονίκης των 100μ με εμπόδια, Έλενα Ελληνιάδη- διεθνής παίκτρια υδατοσφαίρισης του ΝΟ Βουλιαγμένης, Τασούλα Κελεσίδου- αργυρή Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Άννα

Στο πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό το ποδόσφαιρο είχε εξέχουσα θέση και για τον λόγο αυτό είχε δημιουργηθεί το panel Kicking Like a Girl. H Διευθύνουσα Σύμβουλος της UEFA στο ποδόσφαιρο γυναικών Ναντίν Κέσλερ ήταν η βασική ομιλήτρια ενώ η έναρξή του έγινε με το show της Αγκούσκα Μνιχ και του παρτενέρ της Πάτρικ Μπάουρερ στο Freestyle Football.

Jenny.Gr
Γιάννης Μπράχο, Aguska Mnich, Dolores Martelli, Αντώνης Σαούλης, Nadine Kessler, Χαρούλα Δημητρίου

Μαζί με τον δημοσιογράφο του Gazzetta.gr και project manager της Liquid Media, Αντώνη Σαούλη, οι Χαρούλα Δημητρίου, Ποδοσφαιρίστρια του ΑΣ Παναθηναϊκού, Ντολόρες Μαρτέλι, Σύμβουλο ποδοσφαίρου γυναικών, Αγκούσκα Μνιχ, 4x Παγκόσμια Πρωταθλήτρια & κάτοχος ρεκόρ Guinness - Freestyle Football, Γιάννη Μπράχο, Γενικό Διευθυντή ΠΣΑΠΠ συζήτησαν για το αν τελικά ένα κορίτσι μπορεί να ονειρευτεί να γίνει ποδοσφαιρίστρια και να τα καταφέρει. Το ποδόσφαιρο γυναικών δεν είναι το μέλλον είναι το τώρα και ελπίζουμε το πρώτο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό να ανέδειξε όλες τις αρετές του.

Jenny.Gr
Panel- Kicking Like a Girl: (από αριστερά) Αντώνης Σαούλης-gazzetta, Nadine Kessler Διευθύνουσα Σύμβουλος της UEFA στο ποδόσφαιρο γυναικών, Χαρούλα Δημητρίου- Ποδοσφαιρίστρια του ΑΣ Παναθηναϊκού, Dolores Martelli-Σύμβουλος ποδοσφαίρου γυναικών, Aguska Mni

Έπειτα, η Ιδρύτρια του Girl Power Academy Καλίντα Ποπάλ πήρε τον δικό της χρόνο και μίλησε για την προσωπική της ιστορία. Εξήγησε πως διέφυγε από το Αφγανιστάν και πως το ποδόσφαιρο έγινε εργαλείο αλληλεγγύης για την ίδια αλλά και άλλα κορίτσια που ονειρεύονταν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Jenny.Gr
Khaleda Popal - Ιδρύτρια του Girl Power Academy (Πηγή: Eurokinissi)

Tα panels ολοκληρώθηκαν με... έμπνευση. Το Inspiration ήταν το τελευταίο panel του συνεδρίο, με τον Content Director της Liquid Media, Ηλία Αναστασιάδη, στον συντονισμό και τη Μαρλέν Αρνουά, Χάλκινη Ολυμπιονίκη και Πρωταθλήτρια Ευρώπης του τάε κβον ντο, keynote speaker.

Οι Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO Communication Lab & Πρόεδρος Spetses Mini Marathon & Spetsathlon, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Χάλκινη Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Φανή Χαλκιά, Χρυσή Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα εμπόδια και Ευαγγελία Ψάρρα, Πρωταθλήτρια της τοξοβολίας ήταν οι ομιλήτριες του panel. Συζητήθηκαν ιστορίες που δείχνουν τον άνθρωπο, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα πίσω από την αθλήτρια και την πρωταθλήτρια. Όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των πολύ σημαντικών γυναικών του πάνελ, η έμπνευση δεν είναι κάτι που πηγάζει μονόπλευρα. Οι εμπνεύσεις τελικά συναντιώνται και πολλαπλασιάζονται.

Jenny.Gr
Panel- Inspiration: (από αριστερά): Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Φανή Χαλκιά, Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα εμπόδια και Ευαγγελία Ψάρρα, Πρωταθλήτρια της τοξοβολίας, , Marlène Harnois, Μαρίνα Κουταρέλλη, CEO Communicatio

Νωρίτερα, η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Βασιλική Κωνσταντινοπούλου συνδέθηκε live και συνομίλησε με την Ελένη Μπουζαλά για τη δική της εμπειρία και πορεία στο άθλημα.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την Δώρα Παντέλη που ανέβηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και μίλησε για το αγαπημένο της μπάσκετ και το πώς έγινε κίνητρο για να ξεπεράσει προβλήματα που αντιμετώπιζε στο σπίτι της. Παράλληλα, έδωσε την καλύτερη πάσα για το επόμενο συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό, στο οποίο θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο μπάσκετ.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝ, Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Jenny.Gr
Δώρα Παντέλη- αθλητική δημοσιογράφος, πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού και του WNBA

Επιπλέον σημαντικοί χορηγοί του συνεδρίου όπως η GlobalSat - Teleunicom, η Novibet, η Puma, η Oxette, και η εταιρία Elpen συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίηση του.

Χορηγοί μεταφοράς και φιλοξενίας των ομιλητριών ήταν η Premium Car Rental και τα ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens & Crown Plaza Athens City Center.