UPDATE

Κάνε πλήρως disconnect από την δουλειά και απόλαυσε τις γιορτές με αυτά τα απλά steps


JTeam

25 Δεκεμβρίου 2022

Κάνε πλήρως disconnect από την δουλειά και απόλαυσε τις γιορτές με αυτά τα απλά steps
Οι γιορτές πάντα κρατάνε λίγο και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τις υποχρεώσεις στην άκρη και να τις απολαύσεις

Λίγος ελεύθερος χρόνος και αμέσως μπορεί να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε και πάλι με ζητήματα δουλειάς και υποχρεώσεις.

Οι γιορτές όμως κρατούν λίγο και καλό θα ήταν να τις χαρούμε, να τις απολαύσουμε και να αποσυνδεθούμε από την καθημερινότητα και τη δουλειά προκειμένου να πάρουμε μια γερή δόση καλοπέρασης και ξεκούρασης, για να επιστρέψουμε και πάλι ακόμη πιο δυναμικά.

Με όλα αυτά τα notifications όμως και τις ατελείωτες υποχρεώσεις να τρέχουν, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να τα αφήσουμε όλα πίσω μας.

Γι’ αυτό και σου έχουμε 5 απλά steps, τα οποία μπορείς να κάνεις και να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στο να απολαύσεις τη γιορτινή περίοδο και να αφήσεις για λίγο στην άκρη δουλειές και υποχρεώσεις:

Μην αφήνεις μισοτελειωμένα tasks

Προτού μπεις σε γιορτινό mood, φρόντισε να έχεις κλείσει όλα τα απαραίτητα tasks. Μην αφήνεις μισοτελειωμένες δουλειές, γιατί το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν στρες και να μη σε αφήσουν να απολαύσεις αυτές τις ημέρες στο 100%.

Κλείσε τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου

Από την στιγμή που βρίσκεσαι με όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα, είναι ώρα να πατήσεις ένα "Do not disturb" στο κινητό σου, το οποίο θα σου δείχνει ναι μεν κλήσεις και μηνύματα, χωρίς όμως να χτυπά και να σε αποσπά. Είναι ιδανική στιγμή για ένα digital detox, και να αφοσιωθείς στο να περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μένοντας μακριά από emails, tasks και επαγγελματικές συζητήσεις.

Δες αγαπημένα σου πρόσωπα

Ίσως να μην έχεις συχνά την ευκαιρία να δεις και να περάσεις χρόνο με αγαπημένα σου πρόσωπα κάθε ημέρα, αφού μπορεί είτε να μένουν μακριά, είτε να μην τα συναντάς καθημερινά. Καλό θα ήταν να ξεφύγεις και να δεις ξανά όλους εκείνους τους φίλους και τα οικογενειακά μέλη, τα οποία δεν βλέπεις κάθε ημέρα, αλλά σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να γελάς πολύ.

Jenny.Gr

Ξεκαθάρισε τα expectations στους συνεργάτες σου

Καλό θα ήταν να κάνεις ξεκάθαρο το τι να περιμένει κανείς από εσένα. Αν για παράδειγμα οι συνεργάτες σου μπορεί να εξακολουθούν να επικοινωνούν μαζί σου τις γιορτές για θέματα δουλειάς, μπορείς να βάλεις τα όρια σου και να ενημερώσεις ότι θα επικοινωνήσεις ξανά μαζί τους για μετά τις γιορτές.

Πες στους δικούς σου ανθρώπους τι περιμένεις από αυτούς και πως θες να περάσετε τις γιορτές

Αυτοί που σε αγαπούν και σε σέβονται θα ακούσουν τα θέλω και τις επιθυμίες σου. Δεν μπορούν όμως να τα γνωρίζουν αν δεν τους τα πεις. Φτιάξε ένα "πρόγραμμα" για το τι πραγματικά θες να κάνεις τις φετινές γιορτές και σκέψου τι είναι αυτό που θα σε γεμίσει περισσότερο. Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις πραγματικές επιθυμίες σου και φέτος (φρόντισε μόνο να είναι ρεαλιστικές).

Από εμάς και το Jenny.gr καλές γιορτές και να περάσετε υπέροχα, xxx.