UPDATE

Κάποτε είχαν πει στη Julianne Moore να «προσπαθήσει να δείχνει πιο όμορφη»


Τόνια Τζάφερη

13 Ιανουαρίου 2023

Κάποτε είχαν πει στη Julianne Moore να «προσπαθήσει να δείχνει πιο όμορφη»
@juliannemoore
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί από ανθρώπους του κινηματογράφου σχετικά με την εμφάνισή της

Στα μάτια μας η Julianne Moore μπορεί να είναι, πέρα από τρομακτικά ταλαντούχα, μια πραγματικά πανέμορφη και σαγηνευτική γυναίκα με τη λευκή επιδερμίδα γεμάτη φακίδες και λαπερά κατακόκκινα μαλλιά. Για άλλους όμως, είναι η ηθοποιός που πρέπει να «προσπαθήσει να δείχνει πιο όμορφη». Αυτό τουλάχιστον της είχε πει άνθρωπος από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, σύμφωνα με την ίδια.

Η Julianne Moore έδωσε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους The Times και νομίζουμε πως έχει τις καλύτερες τοποθετήσεις σχετικά με την ομορφιά, την εμφάνιση και τη γήρανση.

Jenny.Gr
@juliannemoore

Η Moore δήλωσε χαρακτηριστικά στους The Times, σχετικά με τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί στη διάρκεια της καριέρας της: «Κάποιος στην κινηματογραφική βιομηχανία μού είπε: "Θα πρέπει να προσπαθήσεις να δείχνεις πιο όμορφη". Κι εγώ του απάντησα, "Δεν ξέρω αν μπορώ"». «Προφανώς, η δουλειά μας έχει να κάνει με το σώμα μας, αλλά η ομορφιά και η καλαισθησία είναι υποκειμενικές».

Η βραβευμένη ηθοποιός έμαθε πώς να αναδεικνύει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά υπό διαφορετικό πρίσμα. «Τα κόκκινα μαλλιά μου με έκαναν να αισθάνομαι παρείσακτη μεγαλώνοντας», σημείωσε. «Οι κοκκινομάλληδες αποτελούν το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι ανήκει στη μειονότητα, ειδικά ως μικρό παιδί». Και συνέχισε: «Τώρα, αισθάνομαι πολύ ταυτισμένη με τα μαλλιά και τις φακίδες μου, αλλά υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι μου που θα προτιμούσε να είναι μια μαυρισμένη ξανθιά».

Οι δηλώσεις της Julianne Moore για τη γήρανση

«Η κουλτούρα μας συχνά επικεντρώνεται στην εξωτερική ομορφιά και προσπαθεί να καταπολεμήσει τη γήρανση», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο η ηθοποιό, με αφορμή την συνεργασία της με την Hourglass Cosmetics, στην καμπάνια της οποίας πόζαρε με την κόρη της.

Jenny.Gr
@juliannemoore

«Η καμπάνια δείχνει ότι η ομορφιά προέρχεται επίσης από μέσα μας και από τις σχέσεις που μοιραζόμαστε», είπε. Το 2021, μιλώντας στο περιοδικό As If, η Julianne σχολίασε την φράση «γερνάμε με χάρη», χαρακτηρίζοντάς την ως «εντελώς σεξιστική», λόγω του πώς σχετίζεται με τις γυναίκες και όχι με τους άνδρες.

«Υπάρχει μη χαριτωμένος τρόπος να γερνάς;», αναρωτήθηκε δικαίως. «Δεν έχουμε καμία επιλογή. Κανείς δεν έχει επιλογή σχετικά με τη γήρανση, οπότε δεν είναι κάτι θετικό ή αρνητικό, απλά έτσι είναι».