UPDATE

Πώς η ωορρηξία επηρεάζει τα πάντα: Από τη μυρωδιά σου, μέχρι το πόσο ελκυστική γίνεσαι


JTeam

20 Ιανουαρίου 2023

Πώς η ωορρηξία επηρεάζει τα πάντα: Από τη μυρωδιά σου, μέχρι το πόσο ελκυστική γίνεσαι
@melissawoodtepperberg
Όσα επηρεάζονται στο σώμα και την εμφάνισή μας τη 14η ημέρα του κύκλου

Είναι μια ιδιαίτερη φάση για την κάθε γυναίκα η ωορρηξία. Πρόκειται για μια διαδικασία που συμβαίνει στο γυναικείο σώμα, περίπου την 14η ημέρα του κύκλου.

Τι ακριβώς είναι η ωορρηξία;

Η ωορρηξία ή ωοθυλακιορρηξία είναι η απελευθέρωση ωαρίων από τις ωοθήκες. Στις γυναίκες, αυτό το συμβάν συμβαίνει όταν τα ωοθυλάκια σπάνε και απελευθερώνουν τα δευτερεύοντα ωοθηκικά κύτταρα. Μετά την ωορρηξία, κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης, το ωάριο θα είναι διαθέσιμο για γονιμοποίηση από το σπέρμα.

Πρόκειται δηλαδή για την φάση κατά την οποία, το γυναικείο σώμα είναι πιο γόνιμο και έτοιμο για να πραγματοποιήσει μια ενδεχόμενη γονιμοποίηση. Ωστόσο πέρα από το αναπαραγωγικό σύστημα, το οποίο περνά σε αυτές τις λειτουργείες, επηρεάζονται και πολλά άλλα πράγματα μαζί, τα οποία άλλες φορές είναι πιο έντονα και τα καταλαβαίνουμε και εμείς οι ίδιες, ενώ άλλοτε περνούν αδιάφορα.

Φυσικά και σε κάθε γυναίκα διαφέρουν, αλλά κάθε ωορρηξία επηρεάζει σε όλες τα παρακάτω:

Είναι πιθανότερο να σε μυρίσει έντονα κάποιος σκύλος

Αν σου έχει συμβεί είναι κάπως αμήχανο, αλλά η αλήθεια είναι πως η μυρωδιά μιας γυναίκας κατά τη φάση της ωορρηξίας διαφέρει. Και αυτό συμβαίνει εξαιτίας των ορμονών που εκκρίνει το σώμα για να πραγματοποιήσει τις διαδικασίες αυτές. Οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν πολύ εύκολα τέτοιες ορμόνες μέσω της όσφρησής τους και μάλιστα σε έρευνα, ορισμένοι σκύλοι μπορούσαν να ανιχνεύσουν μέχρι και καρκινικά κύτταρα στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα

Επηρεάζεται η λίμπιντό σου

Φυσικά όλες αυτές οι ορμόνες έχουν καθοριστικό ρόλο και στη διάθεση σου για σεξ. Είναι άλλωστε και λογικό, αφού το ωάριο είναι έτοιμο για γονιμοποίηση και επομένως, αν έρθεις σε σεξουαλική επαφή, οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη είναι πολλές περισσότερες.

Η δική σου όσφρηση γίνεται καλύτερη

Μια μελέτη του 2013, αποκάλυψε πως μια γυναίκα σε περίοδο ωορρηξίας είχε πολύ καλύτερη μυρωδιά, από ότι τις υπόλοιπες ημέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό αποδίδεται και πάλι στις ορμόνες, ενώ γενικότερα οι αισθήσεις βρίσκονται στο peak τους κατά της φάση της ωορρηξίας.

Αρέσεις περισσότερο στον σύντροφό σου

Όλα είναι θέμα χημείας και τα σώματα μιλούν από μόνα τους. Έχει υπάρξει πλήθος ερευνών που αποκαλύπτει πως οι ουσίες που επικρατούν στον εγκέφαλο μεταξύ των συντρόφων, επηρεάζουν σκέψεις και συναισθήματα. Όσο βρίσκεσαι στη φάση της ωορρηξίας σου, τόσο πιθανότερο είναι να γίνεις ακόμη πιο ελκυστική προς τον σύντροφο σου.

Έχεις την τάση να περιποιείσαι περισσότερο τον εαυτό σου

Η φάση της γονιμότητας σου, δεν έχει να κάνει απλά με το πως μυρίζεις ή δείχνεις στους άλλους, αλλά έχει να κάνει και με εσένα την ίδια. Έρευνες έχουν δείξει πως γυναίκες σε περίοδο ωορρηξίας, είχαν την τάση να περιποιούνται και να φροντίζουν τον εαυτό τους πολύ περισσότερο.