UPDATE

Η συμβουλή της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο (115 ετών) έχει να κάνει με τοξικούς ανθρώπους


JTeam

27 Ιανουαρίου 2023

Η συμβουλή της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο (115 ετών) έχει να κάνει με τοξικούς ανθρώπους
Πρόκειται για τη Μαρία Μπράνιας Μορέρα από την Ισπανία, η οποία στα 115 έτη της, δίνει κάποιες από τις καλύτερες συμβουλές μακροζωίας

Η Μαρία Μπράνιας Μορέρα κατάφερε να επιβιώσει 2 παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο και 2 πανδημίες. Μετά τον θάνατο της Γαλλίδας Αντρέ, η οποία είχε φτάσει τα 118 έτη, κατακτά τον τίτλο της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας εν ζωή.

Τα τελευταία 22 χρόνια, η Μορέρα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας στην Καταλονία, αλλά γεννήθηκε στο Σαν Φρανσκίσκο των ΗΠΑ.
Έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό τον Μάιο του 2020, την περίοδο που η Ισπανία βίωνε μία απο τις χειρότερες εξάρσεις της πανδημίας, πριν καν γίνουν διαθέσιμα τα εμβόλια.

«Τάξη, ηρεμία, καλή σχέση με την οικογένεια και τους φίλους, επαφή με τη φύση, συναισθηματική σταθερότητα, χωρίς ανησυχίες, χωρίς τύψεις, πολλή θετικότητα και παραμονή μακριά από τοξικούς ανθρώπους» είναι σύμφωνα με τη Moρέρα το μυστικό για την μακροζωία της, σύμφωνα με τον ιστότοπο Guinness.


«Νομίζω ότι η μακροζωία είναι και το να είσαι τυχερός», πρόσθεσε η ίδια. «Τύχη και καλό DNA». Η Μορέρα έκανε οικογένεια με έναν Καταλανό γιατρό, καθώς απέκτησαν τρία παιδιά, 11 εγγόνια και 13 δισέγγονα, σύμφωνα με τον Guardian.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η Μορέρα έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία, αγαπώντας ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές επικοινωνίες. Χρησιμοποιεί μια συσκευή που μετατρέπει τη φωνή σε κείμενο και έτσι επικοινωνεί μέσω Twitter για να μένει σε επαφή με αγαπημένα της πρόσωπα.

Τέλος το γηροκομείο όπου μένει θα κάνει «πάρτι» για την αναγνώρισή της ως το γηραιότερο εν ζωή άτομο στον κόσμο. «Είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει να εκπλήσσεται και να είναι ευγνώμων για την προσοχή που δημιούργησε όλο αυτό», είπαν οι υπεύθυνοι.