UPDATE

Eurovision 2023: Αυτή η χώρα θα συμμετάσχει με νέο όνομα


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2023

Eurovision 2023: Αυτή η χώρα θα συμμετάσχει με νέο όνομα
H συγκεκριμένη χώρα φιγουράρει ήδη ως το μεγάλο φαβορί για την φετινή Eurovision στο Liverpool

Kατόπιν αιτήματός της, με νέο όνομα θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό μουσικής της Eurovision 2023 η Τσεχία, η οποία πλέον θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό μουσικό event με το όνομα Czechia και όχι Czech Republic που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα.

Την αλλαγή επιβεβαίωσε ο head of press της χώρας στον διαγωνισμό, Ahmad Halloun.

Η αλλαγή έχει γίνει ήδη στα social media του επίσημου λογαριασμού της Eurovision, αλλά και στην ιστοσελίδα.

Η Τσεχία άλλαξε το όνομά της σε Czechia από Czech Republic το 2016, και το νέο όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται σταδιακά σε σε διεθνείς διοργανώσεις. Από το 2022 το όνομα Czechia χρησιμοποιείται και από τον ΟΗΕ.

Το γυναικείο συγκρότημα Vesna θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στη φετινή Eurovision, ερμηνεύοντας το κομμάτι “My sister’s crown” (Το στέμμα της αδερφής μου), αφού κέρδισε με ευκολία στον εθνικό τελικό της χώρας.

Οι στίχοι του τραγουδιού έχουν πολιτικό χαρακτήρα και αναφέρονται στο "βασίλειο αίματος" της Ρωσίας, σε μια συμμετοχή υποστήριξης προς την Ουκρανία, στον πόλεμο που δέχεται εδώ και έναν σχεδόν χρόνο.

Στο κομμάτι ακούγονται οι εξής γλώσσες: Αγγλικά, Ουκρανικά, Τσεχικά και Βουλγάρικα.

Η μουσική των Vesna χρησιμοποιεί στοιχεία της λαϊκής παράδοσης σε συνδυασμό με την ποπ κουλτούρα. Τα μέλη του συγκροτήματος προέρχονται από την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Ρωσία.

Η χώρα θα διαγωνιστεί στον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2023, ελπίζοντας σε ένα καλό πλασάρισμα. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες αντιδράσεις, το κομμάτι φιγουράρει ως μεγάλο φαβορί ακόμη και για το τρόπαιο.

TAGS