UPDATE

5 πράγματα που ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις αμέσως


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2023

5 πράγματα που ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις αμέσως
Γιατί χωρίς γυναικολογική υγεία, δεν υπάρχει wellness

Η αλήθεια είναι πως οι συνήθειες για τη γυναικολογική μας υγεία είναι απλές, αλλά όχι και τόσο εύκολες. Και ενώ έχουμε τόσες συμβουλές για το πώς πρέπει να τρώμε και να γυμναζόμαστε, για το τι προϊόντα να επιλέγουμε για το skincare μας- συχνά καταλήγουμε να παραμελούμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτό της γυναικολογικής μας υγείας.

Τι συνήθειες υιοθετούμε; Για πόσο θα αποφεύγουμε το ραντεβού στον γυναικολόγο; Τι ρούχα επιλέγουμε να φοράμε τις περισσότερες ώρες, αλλά κυρίως πόσο προσέχουμε στις σεξουαλικές μας πράξεις;

Μπορεί κάθε οργανισμός να είναι διαφορετικός και να έχει άλλες ανάγκες, ωστόσο υπάρχουν 5 συνήθειες τις οποίες οφείλεις να προσέξεις και μια γυναικολόγος θα σου έλεγε σίγουρα να τις αλλάξεις:

Προφύλαξη πάντα

Οι λοιμώξεις από τριχομονάδες και άλλους μύκητες ή βακτήρια σίγουρα είναι κάτι το οποίο θες να αποφύγεις, καθώς πέρα από ενόχληση μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα και άλλα γυναικολογικά προβλήματα. Επειδή τέτοιου είδους λοιμώξεις μπορεί να μην είναι αισθητές στους άντρες και επομένως οι ίδιοι ίσως να μην το γνωρίζουν πως έχουν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς πάντοτε προφυλάξεις. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους χιλιάδες λόγους.

Κατέβασε εφαρμογές περιόδου

Το να βλέπεις απλά πότε σου έρχεται η περίοδος μέσα από ένα app δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να νιώθεις το σώμα σου, αλλά κυρίως να σημειώνεις όσα χρειάζεσαι προκειμένου να τα συζητήσεις με τον/την γυναικολόγο σου. Από τον πόνο που μπορεί να ένιωσες στο σεξ, έως κάποιες «περίεργες» εκκρίσεις του κόλπου, συμπλήρωσε τες και έτσι θα θυμάσαι τα πάντα στο γυναικολογικό σου ραντεβού, προκειμένου να βρεις τις κατάλληλες λύσεις.

Μη χρησιμοποιείς οποιοδήποτε σαπούνι για το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής σου

Μπορεί να τα θεωρείς περιττά, αλλά τα ειδικά τζελ για καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής έχουν λόγο ύπαρξης και αυτός είναι το γεγονός πως είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ενισχύσουν την υγεία του κόλπου, αλλά και να μην τη διαταράσσουν σε σχέση με άλλα σαπούνια, ταμπόν και σερβιέτες ενδέχεται να έχουν ισχυρά χημικά συστατικά, τα οποία επηρεάζουν το Ph της περιοχής.

Τα κατάλληλα προβιοτικά

Αν έχεις ενοχλήσεις και είσαι επιρρεπής σε κολπίτιδες, τα προβιοτικά χάρη στους ωφέλιμους μικροοργανισμούς (γαλακτοβάκιλλους) που παρέχουν, αποκαθιστούν άμεσα και προλαμβάνουν αποτελεσματικά τις διαταραχές της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου, του κόλπου και της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας που μπορεί να οφείλονται σε οποιαδήποτε αιτία.

Μη βγάζεις ιατρικά συμπεράσματα από το Google

Τα συμπτώματα σε θέματα γυναικολογικών επιπλοκών μπορεί να μοιάζουν, αλλά εκτός αυτού το να καταλήγεις σε συμπεράσματα μέσω των πληροφοριών που βρήκες στο Google, δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Πάντοτε μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, ή να πάρεις δεύτερες γνώμες για ότι σε απασχολεί, και αυτές καλό είναι να μην προέρχονται από το διαδίκτυο.