UPDATE

Καθαρά Δευτέρα: 5 εναλλακτικοί προορισμοί για να αποδράσεις το τριήμερο


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα: 5 εναλλακτικοί προορισμοί για να αποδράσεις το τριήμερο
@xristos_androp / alluring_greece
Για να μην αφήσεις το τριήμερο να περάσει ανεκμετάλλευτο

Η ανάγκη να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να ζήσεις έστω και για λίγο νέες εμπειρίες, παραμένει έντονη. Για καλή μας τύχη, ένα ακόμη τριήμερο μας περιμένει και μας δίνει την ευκαιρία, να ταξιδέψουμε σε νέα τοπία, περιοχές και έθιμα.

Και επειδή λογικά τους κλασσικούς προορισμούς για την Καθαρά Δευτέρα τους γνωρίζεις ήδη, πάμε να δούμε μερικές ιδέες και προτάσεις κοντινές ή όχι, οι οποίες ίσως είναι η ιδανική επιλογή για τις επόμενες ημέρες.

Λίμνη Δόξα και οινοτουρισμός στη Νεμέα

Η Λίμνη Δόξα μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς, είτε για οικογένεια είτε για παρέα, αφού κάθε χρόνο έχει παράδοση στους χαρταετούς και τα pic nics των ημερών. Τα έλατα σε αυτό το υψόμετρο αλλά και τα πεύκα, όπως επίσης και τα χιόνια στα γύρω βουνά αυτήν την εποχή, δημιουργούν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Αυτή την εξόρμηση, μπορείτε να την συνδυάσετε και με επίσκεψη σε ένα από τα οινοποιία της περιοχής, με γνωστότερα αυτά της Νεμέας.

Jenny.Gr
@domaineskouras


Καλάβρυτα

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου και αυτό ισχύει για όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον για χειμώνα και άνοιξη. Μπορείτε να συνδυάσετε την εξόρμηση σας και με επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, ενώ οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια των Καλαβρύτων, είναι έτοιμα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Μη ξεχάσετε και τη διαδρομή από το Φαράγγι του Βουραϊκού που καταλήγει στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και θεωρείται μια από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

Jenny.Gr
@discoverkalavrita

Τσαγκαράδα, Πήλιο

Από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής στη Τσαγκαράδα, ξεκινάει ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια του Πηλίου, προς την παραλία της Νταμούχαρης και τον Άη-Γιάννη. Συνεχίζει προς τη συνοικία της Αγίας Κυριακής, προσφέροντας μαγευτική θέα στο πέλαγος και αυτά είναι μόνο η αρχή. Αν εκτιμάς τα παραμυθένια τοπία και την πυκνή βλάστηση, είναι ο ιδανικός προορισμός.

Κύθηρα

Κι' όμως δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Από το ενετικό Κάστρο μέχρι και τα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής, τα Κύθηρα προσφέρονται για ένα ονειρεμένο και χαλαρωτικό τριήμερο με φανταστική θέα στο Αιγαίο. Μοναδική εμπειρία είναι και η θέα στο παραθαλάσσιο χωριό Καψάλι, ενώ αν σε ενδιαφέρει η ιστορία του νησιού, μπορείς να περάσεις και από το Αρχαιολογικό Μουσείο για μια επίσκεψη.

Λεωνίδιο Αρκαδίας

Αυθεντικό χωριό της Πελοποννήσου, εξίσου κοντά στην Αθήνα και ιδανικό για ένα τριήμερο. Το Λεωνίδιο φέρνει την παράδοση στο προσκήνιο και σε φέρνει και πάλι κοντά σε νόστιμα πιάτα και τοπικά γεύματα. Τα αρχοντικά σπίτια της περιοχής δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ αν θες να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, το φυσικό τοπίο και οι βράχοι θα σου προσφέρουν τη γαλήνη που χρειάζεσαι.

Jenny.Gr
@leonidio.arkadias