UPDATE

O αγαπημένος trainer των celebrities μοιράζεται 5 top συμβουλές ευεξίας


JTeam

7 Μαρτίου 2023

O αγαπημένος trainer των celebrities μοιράζεται 5 top συμβουλές ευεξίας
Ο Gunnar Peterson, ο οποίος έχει αναλάβει από τη JLo μέχρι και την Kourtney Kardashian, μοιράζεται τις 5 top συμβουλές του

Αν νομίζεις πως η ζωή των celebrities είναι μόνο καλός ύπνος, προσεγμένη διατροφή και γυμναστική- τότε μάλλον κάνεις λάθος. Οι celebrities έχουν έναν πρόγραμμα, γεμάτο με ταξίδια, εκδηλώσεις, φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, περιοδείες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, οφείλουν και να βρουν χρόνο να προπονούνται, να περιποιούνται, να τρώνε υγιεινά και παράλληλα να έχουν και μια προσωπική ζωή. Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε, αν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει κανείς όλα αυτά, αλλά απάντηση δεν έχουμε.

Και επειδή το έργο τους είναι δύσκολο τις περισσότερες ημέρες, τουλάχιστον έχουν στο πλευρό τους, τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους συμβουλεύουν και να τους καθοδηγούν. Έτσι λοιπόν, έχουμε βρει έναν από τους κορυφαίους trainers, o οποίος έχει αναλάβει κατά καιρούς διάφορες celebrities, από την Kardashian έως και την JLo.

Και αν δεν είναι ο Gunnar Peterson, ο κατάλληλος για να μοιραστεί τις συμβουλές που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε όσο καλύτερη γίνεται τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και την εικόνα μας- τότε δεν ξέρω ποιος είναι. Σύμφωνα με τον trainer των celebrities, υπάρχουν 5 βασικές συμβουλές, απ' όπου μπορεί να γίνει η αρχή για να μένεις πάντα σε φόρμα.

Φυσικά και το υγιές σώμα, είναι τρόπος ζωής και όχι απλώς συμβουλές, ωστόσο σίγουρα τα παρακάτω tips μπορούν να βοηθήσουν σε μια αρχή για πιο υγιεινές συνήθειες, αλλά και πρακτικές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου:

Κάνε focus στην ενυδάτωση

«Χωρίς ενυδάτωση και νερό δεν γίνεται τίποτα» ομολογεί ο Peterson. «Το νερό και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι καθοριστική, τόσο για σωστό μεταβολισμό και απώλεια κιλών, όπως επίσης και για αντοχή στις προπονήσεις. Τις ημέρες μάλιστα που δεν έχουμε προπόνηση, και εστιάζουμε στη ξεκούραση και την ανάπλαση των μυών, και πάλι το νερό έχει καθοριστικό ρόλο. Και θα μπορούσα να συνεχίσω με δεκάδες παραδείγματα για το πόσο σημαντικά είναι τα υγρά και η σωστή ενυδάτωση για τον οργανισμό, αλλά δεν θα κουράσω περαιτέρω. Απλώς ενυδατωθείτε σωστά, δεν είναι δύσκολο», δηλώνει.

Αν κάτι δεν λειτουργεί, άλλαξε το

«Υπάρχουν δεκάδες τρόποι γυμναστικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι για όλους. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να αγαπήσει το πιλάτες και τον τρόπο που διαμορφώνει το σώμα η συγκεκριμένη άσκηση, ενώ σε άλλους να μη παρατηρήσουν τη παραμικρή διαφορά στην αντοχή και στην εμφάνιση τους. Επομένως είναι σημαντικό οι προπονήσεις να προσαρμόζονται ανάλογα με τα θέλω και τις αντοχές, για να υπάρξουν αποτελέσματα. Επομένως αν δεις ότι μια προπόνηση δεν λειτουργεί για σένα, άλλαξε το και δοκίμασε κάτι νέο».

Δώσε σημασία στο bodycare

«Μπορεί η γυμναστική να είναι αυτή που διαμορφώνει τους μύες και επομένως το σώμα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό και το πόσο φροντίζουμε το δέρμα μας. Συχνά αφοσιωνόμαστε στην περιποίηση του προσώπου και παραμελούμε τη θρέψη του δέρματος στο υπόλοιπο σώμα. Κρέμες σύσφιξης στις περιοχές που το χρειαζόμαστε, scrubs, αλλά και λεμφικό μασάζ- μπορούν να κάνουν όντως διαφορά».

Μείνε προσηλωμένος/η στον στόχο

«Αφού έχεις βρει αυτό που σου αρέσει σε θέμα προπόνησης, είναι σημαντικό να επιμείνεις. Το πρόγραμμα και η πειθαρχία, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσπαθώ να μεταδώσω σε όσους αναλαμβάνω. 2 φορές την εβδομάδα, είναι αρκετές για να προπονηθείς όπως πρέπει και να φτάσεις στους στόχους σου. Αρκεί όντως να εμφανίζεσαι και να μην τα παρατάς. Οι δικαιολογίες μένουν στην άκρη όταν πραγματικά θες κάτι».

Εστίασε στη φύση

«Για τις ημέρες που η ψυχολογία σου μπορεί να είναι πεσμένη, ή να μην έχεις όρεξη να προπονηθείς- επέλεξε ένα περπάτημα στην παραλία ή μια πεζοπορία με καλή παρέα με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Ένας από τους τρόπους για να είσαι πάντα σε φόρμα, είναι να κάνεις πράγματα που αγαπάς, τα οποία ταυτόχρονα προσθέτουν στη φυσική σου κατάσταση και υγεία. Επομένως μη ξεχνάς να συνδυάζεις ότι αγαπάς, με προπόνηση και άσκηση».