UPDATE

Υπόθεση Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών


JTeam

9 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών
Eurokinissi
Στον επιθεωρητή που όρισε τον ήδη προφυλακισμένο σταθμάρχη και σε δύο ακόμη σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ, ωστόσο έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια τους- ασκήθηκε ποινική δίωξη

Οι έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζονται με τις εξελίξεις να προχωρούν και δικαστικά. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, είχαμε νέες διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο ακόμη σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ ωστόσο έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Jenny.Gr
Eurokinissi

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε κακουργήματα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Στην κατάθεσή του, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο επιθεωρητής επέρριψε ευθύνες στον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας και τον μηχανοδηγό που είχαν βάρδια την 28η Φεβρουαρίου, όταν και συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα με 57 νεκρούς.

Μεταξύ άλλων είπε πως «Ο μηχανοδηγός ήταν υποχρεωμένος και όφειλε να εκφωνήσει αυτό που του είπε ο σταθμάρχης» είπε χαρακτηριστικά ο επόπτης σημειώνοντας ότι «Δεν ξέρω αν το έπραξε και εκφώνησε αυτό που του είπε ο σταθμάρχης. Στην περίπτωση που δεν το έπραξε, ο σταθμάρχης έπρεπε να τον ρωτήσει εάν το κατάλαβε και να επακολουθήσει διάλογος για το αν έχει ακούσει την εντολή».

Jenny.Gr
Eurokinissi

TAGS