UPDATE

Samsung S23: Πέρασα μια εβδομάδα με το smartphone που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της φωτογραφίας - Όσα πρέπει να ξέρεις


JTeam

21 Απριλίου 2023

Samsung S23: Πέρασα μια εβδομάδα με το smartphone που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της φωτογραφίας - Όσα πρέπει να ξέρεις
@samsunggreece
Στα χέρια μου έφτασε το ολοκαίνουργιο Samsung S23 και αυτά είναι όλα όσα ξεχώρισα

Πάντοτε θεωρούσα τα κινητά τηλέφωνα ως μια επένδυση, αφού όσο πιο σύγχρονα και εξελιγμένα είναι, τόσο καλύτερο περιεχόμενο μπορείς να έχεις. Ως παιδί της Gen Z, ολόκληρη η καθημερινότητά μου περιστρέφεται ως επί τον πλείστον γύρω από το κινητό μου τηλέφωνο -με κάποια digital breaks όποτε το χρειάζομαι.

Πρόσφατα λοιπόν, βρέθηκε στα χέρια μου το νέο Samsung S23, και η πρώτη λέξη που μου έρχεται κατά νου προκειμένου να περιγράψω το συγκεκριμένο smartphone, είναι το πόσο «ξεκούραστο» αλλά και εύχρηστο είναι. Χρησιμοποιώντας το καθημερινά, είχα την ευκαιρία να δω τα πιο εξελιγμένα του χαρακτηριστικά, να τραβήξω φωτογραφίες με μια (εκπληκτική) κάμερα 200ΜΒ, να γυρίσω βίντεο στην εξαιρετική ανάλυση των 8Κ, να απομαγνητοφωνήσω τις συνεντεύξεις μου μέσα σε λίγα λεπτά -όταν στο παρελθόν μου έπαιρνε ώρες- αλλά και να γνωρίσω το διάσημο πλέον, μοναδικό του χαρακτηριστικό: το «nightography».

Jenny.Gr


Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Αφού προσαρμόστηκα με τη χρήση του, το πρώτο πράγμα που τέσταρα ήταν οι 3 εξελιγμένες κάμερες της συσκευής, που υπόσχονται ανάλυση 200ΜΒ. Ε λοιπόν, όχι μόνο δεν απογοήτευσαν, άλλα μου χάρισαν και λήψεις τις οποίες μέχρι τώρα δεν είχα συνηθίσει, χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες που έχουν στο ζουμ. Μπορούσα να τραβήξω με λεπτομέρεια τα κύματα της θάλασσας που βρίσκονταν στον ορίζοντα, πίνακες και άτομα που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από εμένα, ενώ ταυτόχρονα μπορούσα να έχω μια «συμπεριληπτική λήψη», ακόμη και όταν τραβούσα ένα αντικείμενο από κοντά.

Jenny.Gr

Θα μείνω λίγο ακόμη στο κομμάτι της φωτογραφίας, καθώς υπήρξαν αλλά δυο χαρακτηριστικά που ξεχώρισα. Το πρώτο, είναι οι απίστευτα σταθερές λήψεις που είχα, ακόμη και αν βρισκόμουν εν κινήσει. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία, τραβάω με το ένα χέρι σε ταχύτητα 110 km, και η εικόνα όχι μόνο δεν βγαίνει κουνημένη, αλλά αντιθέτως το αποτέλεσμα έχει μια ευκρίνεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο, γεγονός που σημαίνει πως μπορείς να τραβήξεις τα πάντα σε κίνηση με εκπληκτικό αποτέλεσμα, κάτι που κάνει το Samsung S23 ένα ιδανικό εργαλείο για vlogs (έχει άλλωστε και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο).

Jenny.Gr

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχώρισα, είναι το γεγονός πως η ανάλυση της κάμερας περνάει ατόφια στο κάθε app. Δηλαδή;

Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείς το Instagram και θες να τραβήξεις κάποιο story, δεν χρειάζεται να βγεις από την εφαρμογή να τραβήξεις κανονικά βίντεο με τη συσκευή και ύστερα να το ανεβάσεις στην εφαρμογή. Εγώ τουλάχιστον αυτό συνήθιζα να κάνω, γιατί έτσι η ανάλυση ήταν πιο καθαρή. Πλέον με το S23, μπορείς να έχεις την ανάλυση της κάμερας σου σε κάθε app. Είτε σε Instagram και BeReal, είτε σε βίντεοκλήσεις σε messenger, viber κλπ, η ποιότητα και η ανάλυση της κάμερας των 200ΜΒ παραμένει ως έχει χωρίς να αλλοιώνεται. Και αυτό γιατί η Samsung, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Jenny.Gr
@samsunggreece

Στα πιο πρακτικά ζητήματα, αν κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ή αν για παράδειγμα είσαι δημοσιογράφος και ηχογραφείς συνεντεύξεις, το συγκεκριμένο κινητό έχει δυνατότητες που θα σε βγάλουν από αρκετές δύσκολες θέσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις σε μορφή κειμένου μια ολόκληρη συζήτηση, με ένα απλό πάτημα κουμπιού. Ηχογραφείς την ομιλία και στη συνέχεια μπορείς να τη μετατρέψεις αυτόματα σε κείμενο. Κοινώς, σημειώσεις από τη διάλεξη του καθηγητή με ένα κλικ ή, στη δική μου περίπτωση, να απαλλαγώ από τη διαδικασία της απομαγνητοφώνησης.

Jenny.Gr

Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου smartphone που με εντυπωσίασαν, ας δούμε όμως αυτό που έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα (και όχι αδίκως) και δεν είναι άλλο από το «nightography». Πέρα από την εκπληκτική ανάλυση και απόδοση χρωμάτων που έχουν οι φωτογραφίες σου, το κινητό αυτό απογειώνει τις νυχτερινές λήψεις.

Jenny.Gr

Οι νυχτερινές λήψεις μέσα από το Samsung S23 είναι απλά άλλου επιπέδου, αφού τα χρώματα και ο φωτισμός αποδίδονται σχεδόν όπως τα βλέπεις μπροστά σου -αν όχι καλύτερα. Είτε βρίσκεσαι στο πιο σκοτεινό σημείο της πόλης ή του σπιτιού σου, είτε είσαι εν κινήσει τη νύχτα, είτε είσαι σε ένα κατάμεστο club, οι βραδινές λήψεις με το Samsung S23 σου δίνουν τη δυνατότητα να αιχμαλωτίσεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Σε μια εποχή που όλοι μας κρατάμε ένα «ψηφιακό ημερολόγιο», μια συσκευή όπως το S23 αποτελεί μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια σου για να καταγράφεις κάθε σου στιγμή, όπως ακριβώς της αξίζει.