UPDATE

Τελικά όσοι βγάζουν selfies δεν είναι απαραίτητα νάρκισσοι, λέει η επιστήμη


JTeam

28 Απριλίου 2023

Τελικά όσοι βγάζουν selfies δεν είναι απαραίτητα νάρκισσοι, λέει η επιστήμη
@theacademy
Μια πρόσφατη έρευνα, προσφέρει νέα δεδομένα για τους λόγους που οι άνθρωποι τραβούν selfies

Σίγουρα τα social media ενισχύουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ναρκισσιστικές συμπεριφορές και φέρνουν στο προσκήνιο, μια ματαιόδοξη πλευρά της προσωπικότητας μας. Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Telegraph, αποδεικνύεται πως όσοι βγάζουν selfies δεν είναι απαραίτητα και ματαιόδοξοι, ή νάρκισσοι.


Παρότι οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν πως οι selfies έχουν να κάνουν με αυταρέσκεια, η επιστήμη διαφωνεί, δηλώνοντας πως σε πολλές περιπτώσεις, οι selfies τραβιούνται τελικά για να θυμούνται οι εμπλεκόμενοι, μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους. Οι περισσότερες selfies πραγματοποιούνται σε ένα σημαντικό γεγονός, ή σε μια στιγμή που έχει ιδιαίτερη σημασία για τα άτομα.

Στην ουσία οι χρήστες που ρωτήθηκαν τους λόγους που τραβούν selfies σε διαφορετικές καταστάσεις, αποκάλυψαν πως κυρίως το κάνουν για ανάμνηση, αλλά και για να δώσουν περισσότερο νόημα σε αυτές τις σημαντικές στιγμές τους.

Πέρα από την αρνητική χροιά που έχουν αποκτήσει οι selfies, καθώς συνδέθηκαν άμεσα με την ματαιοδοξία, ο Dr. Zachary Niese, αποκαλύπτει, πως τέτοιες εικόνες σε βοηθούν να επανασυνδεθείς με το παρελθόν σου και τις προηγούμενες εμπειρίες της ζωής σου.