UPDATE

5 πράγματα που δεν γνώριζες για τις θηλές σου (αλλά πρέπει να ξέρεις)


JTeam

3 Μαΐου 2023

5 πράγματα που δεν γνώριζες για τις θηλές σου (αλλά πρέπει να ξέρεις)
Ώρα να γνωρίσεις καλύτερα αυτό το μοναδικό σημείο του σώματός σου

Μπορούν να σου προσφέρουν οργασμό, μπορεί να έχεις περισσότερες από δυο, μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους, και (σχεδόν σίγουρα) βρίσκονται σε ίση απόσταση από το πρόσωπο σου, όσο οι αγκώνες σου. Ναι σωστά, μιλάμε για τις θηλές. Γι' αυτό το τόσο ιδιαίτερο σημείο του σώματος μας, που πολλές φορές καλύπτουμε ή δεν εκθέτουμε όσο θα θέλαμε.

Πέρα απ' όλα αυτά όμως, υπάρχουν και άλλα facts, τα οποία δεν γνώριζες για τις θηλές σου:

Είναι το πρώτο σεξουαλικό όργανο που σχηματίζεται

Και οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες αναπτύσσουν ως πρώτους αδένες τις θηλές. Πριν αναπτυχθούν τα υπόλοιπα σεξουαλικά όργανα, οι θηλές είναι οι πρώτες που διαμορφώνονται.

Οι θηλές έρχονται σε κάθε σχήμα και μέγεθος

Παρότι μπορεί να μοιάζουν οι θηλές μεταξύ των ανθρώπων, στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικές. Μπορούν να έχουν διαφορετικό χρώμα, σχήμα, και μέγεθος. Ακόμη και μεταξύ τους μπορούν να διαφέρουν σημαντικά και αυτό είναι φυσιολογικό.

Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει περισσότερες από μια θηλές

Ίσως να μοιάζει με σπυράκι, ίσως να μοιάζει με ελιά, μπορεί τελικά να είναι θηλή. Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων, έχει περισσότερες από δυο θηλές. Πάρα παράδειγμα τον Harry Styles, o οποίος έχει τέσσερις (χωρίς πλάκα).


Μπορούν να είναι πάρα πολύ δυνατές

Οι θηλές είναι ένας από τους πιο δυνατούς αδένες στο σώμα, και αυτό για να μένουν ανθεκτικές κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Οι θηλές μπορούν να αλλάξουν κατά την διάρκεια της ζωής σου

Όσο το σώμα διαμορφώνεται και αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, έτσι και οι θηλές. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά μπορούν να αλλάξουν σχήμα, χρώμα, μέγεθος, μέχρι και υφή. Σε κάθε περίπτωση, αν εντοπίσεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε θα ήταν καλό να συμβουλευτείς γυναικολόγο:

  • Βγαίνει υγρό από το στήθος σου
  • Έχει οσμή ή αίμα
  • Συνοδεύεται από πρήξιμο, πόνο, κοκκινίλες