UPDATE

5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές σου


JTeam

11 Μαΐου 2023

5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές σου
(Χωρίς να στερηθείς τα πάντα)

«Εδώ δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα στην καθημερινότητα μας- θα εξοικονομήσουμε στις διακοπές μας;» Εύλογο το ερώτημα σου, ωστόσο με λίγη προσπάθεια μπορείς να μη ξοδέψεις ό,τι έχεις εξοικονομήσει σε ένα και μόνο ταξίδι.

Στις διακοπές τείνουμε να αφεθούμε, να περνάμε καλά και να ενδίδουμε σε κάθε μας επιθυμία. Κάτι τέτοιο όμως, μας οδηγεί και στο να ξοδεύουμε χρήματα, τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε εξοικονομήσει και ενδεχομένως να μας βοηθούσαν σε ένα ακόμη ταξίδι. Τι μας συμβουλεύουν λοιπόν οι travellers, προκειμένου να περιορίσουμε τα έξοδα μας στις διακοπές μας;

Απέφυγε τις high σεζόν

Το να κλείσεις εισιτήρια 2 - 3 μήνες πριν ή μετά τη high σεζόν, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που έχεις να κάνεις. Καθώς όχι μόνο θα αποφύγεις τη κοσμοσυρροή και τις υψηλές τιμές, αλλά παράλληλα θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις της ομορφιές του τόπου, πιο ουσιαστικά.

Ζήτα συμβουλές από κάποιον που έχει επισκεφθεί το μέρος, ή τους ντόπιους (και όχι από τουριστικά γραφεία)

Αν κάτι πρέπει να γνωρίζεις για να βγει το ταξίδι σου πιο οικονομικό, σίγουρα δεν θα το μάθεις από τα τουριστικά γραφεία. Ψάξε και ζήτησε συμβουλές από γνωστούς και φίλους που μπορεί να έχουν επισκεφθεί το μέρος, και μπορούν να σε κατατοπίσουν σχετικά με το τι να αποφύγεις. Ακόμη μη διστάσεις να ζητήσεις και την άποψη των ντόπιων για τις πιο οικονομικές επιλογές, αλλά εξίσου καλές.

Μη τρως όλα τα γεύματα έξω, προτίμησε και το σούπερ μάρκετ

Ίσως δεν έχεις και πολύ χρόνο για μαγείρεμα σε ένα ταξίδι, αλλά κάποια βασικά και απλά γεύματα θα σε σώσουν, από περιττά έξοδα. Μπορείς να έχεις το πρωινό σου σε ξενοδοχείο, το μεσημεριανό σου για παράδειγμα σε κάποιο spot της πόλης, ενώ τέλος για το βραδινό σου, επέλεξε ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα που θα ετοιμάσεις μόνη σου.

Θέσε ημερήσιο στόχο

Τα χρήματα, όπως και η ζωή θέλουν πρόγραμμα. Κοινώς, μπορείς να βάλεις ως στόχο πως θα ξοδέψεις για παράδειγμα 50 ευρώ την ημέρα σου, και δεν θα ξεφύγεις από το ποσό αυτό. Έτσι μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερο προγραμματισμό και να μην ενδίδεις σε περιττές επιθυμίες.

Δοκίμασε για τις μεταφορές σου πιο οικονομικά μέσα

Μπορείς να σβήσεις τις εφαρμογές «Uber», και Beat από το κινητό σου, και να επιλέξεις μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο, ή τοπικά ΜΜΜ.