UPDATE

Bridgerton - Queen Charlotte: Πώς γυρίστηκαν οι σκηνές σεξ που συζητούν όλοι


JTeam

22 Μαΐου 2023

Bridgerton - Queen Charlotte: Πώς γυρίστηκαν οι σκηνές σεξ που συζητούν όλοι
@bridgertonnetflix
Οι μπάλες αναπήδησης και ο συντονιστής της παραγωγής για τα αγγίγματα ανάμεσα στους ηθοποιούς

Οι fan της σειράς περίμεναν με ανυπομονησία το νέο spin-off του Netflix, το οποίο φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της πλατφόρμας. Από την πρώτη ημέρα της προβολής του «Bridgerton - Queen Charlotte», τα σχόλια και το ενδιαφέρον γύρω από τη σειρά, γίνονται όλο και πιο έντονα, ενώ τα βλέμματα εστιάζουν και στον τρόπο που γυρίστηκαν οι ερωτικές σκηνές που παρακολουθούμε.

Η ζωή της βασίλισσας Charlotte μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Γεώργιο Γ', μπαίνει στο προσκήνιο και οι πρωταγωνιστές μετά την επιτυχία τους, εξομολογούνται μυστικά από τα παρασκήνια, αλλά και λεπτομέρειες από τα γυρίσματα. Μέσα σε αυτές τις λεπτομέρειες, είναι και οι περιγραφές από τις ερωτικές σκηνές, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν μπάλες αναπήδησης, χορογραφίες, αλλά και «συντονιστές οικειότητας».


Η πρωταγωνίστρια India Amarteifio αποκάλυψε πως χρειάστηκαν πολλές ώρες για να αποτυπωθούν οι ερωτικές σκηνές όπως τις βλέπουμε, ενώ επίσης, πήρε αρκετό χρόνο στους ηθοποιούς μέχρι να μάθουν τις χορογραφίες. Η ίδια μίλησε στο BuzzFeed και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι ερωτικές στιγμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία. Σχεδιάζεται σαν ένα ακροβατικό ή ένας χορός. Ξέρουμε ακριβώς πού πηγαίνει το κάθε χέρι ή το κάθε πόδι. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ καλά χορογραφημένο. Αλλά στη συνέχεια έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που έχεις στον παρτενέρ σου στη σκηνή, γνωρίζοντας τα όριά σου, πού είναι άνετο να σε αγγίξουν ή να μη σε αγγίξουν», είπε αρχικά.

Για την πραγματοποίηση αυτών των σκηνών συμμετείχαν και «συντονιστές οικειότητας», ένα επάγγελμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα στα κινηματογραφικά σετ του Χόλιγουντ, και σκοπός τους είναι να συντονίζουν τις ερωτικές σκηνές και να προστατεύουν τους ηθοποιούς από παρενοχλήσεις.

Στη συνέχεια, η Arsema Thomas, που υποδύεται τη νεαρή Agatha Danbury, δήλωσε στο Cosmopolitan: «Ο ρόλος του συντονιστή οικειότητας ήταν πολύ σημαντικός. Είναι σημαντικό γενικά σε όλους τους τομείς, αλλά ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τη δουλειά που κάναμε, επειδή ολόκληρη η σεζόν είναι αρκετά αισθησιακή, καθώς εμπλέκει και τις πέντε αισθήσεις».

Σε άλλο σημείο η Arsema αποκάλυψε, επίσης, πώς γύρισε τις σκηνές σεξ με τον Cyril Nril, ο οποίος υποδύεται τον λόρδο Danbury με μια μπάλα αναπήδησης ανάμεσά τους. Ανέφερε, μάλιστα, πως το ζευγάρι «αστειευόταν» κάθε φορά που φώναζαν «cut» επειδή η όλη σκηνή ήταν τόσο «μηχανική» και σχεδιασμένη από τους συντονιστές οικειότητας. Ενώ αστειεύτηκε πως η σεξουαλική σχέση του λόρδου και της λαίδης Danbury «δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα» για τις περισσότερες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας.

Μεταξύ άλλων οι πρωταγωνίστριες της σειράς αναφέρθηκαν και στις ενδυματολογικές απαιτήσεις των γυρισμάτων. Συγκεκριμένα αποκάλυψαν πως οι στολές, ήταν τόσο περίπλοκες και βαριές, που τους έπαιρνε πολύ ώρα μέχρι να τις φορέσουν, ενώ λόγω της δυσκολίας να τις ξαναβάλουν, δεν τις έβγαζαν για πάρα πολλές ώρες. Ακόμη οι κορσέδες δυσκόλευαν απίστευτα στο φαγητό, με την India να αποκαλύπτει πως δεν μπορούσε να φάει τίποτα, όσο φορούσε τον κορσέ της.

Η ίδια κατέληξε στο Buzzfeed: «Είναι μια πρόκληση. Είναι περισσότερο θέμα προσαρμογής και εύρεσης του τι λειτουργεί για το σώμα σου. Δεν μπορείς να φας φορώντας κορσέ γιατί το φαγητό δεν κινείται, απλώς κάθεται εκεί. Μπορείς μόνο να πιείς».