UPDATE

Barack Obama: Η καλύτερη συμβουλή που έχει δώσει στις κόρες του δεν είναι αυτή που περίμενες


JTeam

7 Ιουνίου 2023

Barack Obama: Η καλύτερη συμβουλή που έχει δώσει στις κόρες του δεν είναι αυτή που περίμενες
@barackobama
H Malia και η Sasha είναι σήμερα 24 και 21 ετών, αντίστοιχα

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς την πορεία σπουδαίων προσωπικοτήταν, πόσο μάλλον όταν μιλούν ανοιχτά για τη ζωή και για έννοιες όπως η ευτυχία. Ο Barack Obama στα 61 του χρόνια φαίνεται πως έχει καταλάβει πλέον τι πραγματικά αξίζει στη ζωή, και έτσι θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα και στις κόρες του, προκειμένου να αποφύγουν λάθη.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, μπορεί οι περισσότεροι Αμερικανοί (και όχι μόνο) να πιστεύουν πως αξίζει να θυσιάσουν διακοπές, χρόνο και ύπνο προκειμένου να κερδίσουν μια αύξηση ή προαγωγή, ωστόσο κάτι τέτοιο θα «σας κάνει πολύ πιο δυστυχισμένους», αναφέρει ο ίδιος.

Jenny.Gr
@barackobama


«Αυτό που θέλετε είναι μια ισορροπία», δήλωσε ο Obama στο podcast «This Is Working» του LinkedIn News την Πέμπτη.

«Οι νέοι πρέπει να αναζητούν εργασία που βρίσκουν ενδιαφέρουσα, στην οποία μπορούν να πέσουν με τα μούτρα, αλλά αυτή δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως υποκατάστατο των άλλων πτυχών της ζωής μας (εθελοντισμός, οικογένεια, φιλίες, συμμετοχή στα κοινά) που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ζωή»

Το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Obama, είναι ότι πολλοί άνθρωποι μεταφράζουν την επιτυχία ως απόκτηση χρημάτων, ενός τίτλου εργασίας ή επαγγελματικής αποκατάστασης. «Πολλά από αυτά που είναι σημαντικά στη ζωή, μπορεί να μην έρχονται μέσα από τη δουλειά», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμβουλή του για τις δύο κόρες του, είναι η εξής: «Μην αφήνετε τη δίψα σας για επιτυχία να σας εμποδίζει να απολαμβάνετε τη ζωή».

Η εν λόγω συμβουλή του Barack έρχεται σε συνέχεια μίας σειράς δηλώσεων από δισεκατομμυριούχους οι οποίοι είπαν ότι άφησαν την εργασιομανία να κυριαρχήσει στη ζωή τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπική ζωή και την ευτυχία τους.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε σε πρόσφατους αποφοίτους του πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα ότι θυσίασε πάρα πολλά από τον εαυτό του όσο έχτιζε την εταιρεία του και άδικα περίμενε από τους υπαλλήλους του να κάνουν το ίδιο.

«Όταν ήμουν στην ηλικία σας, δεν πίστευα στις διακοπές, δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα και πίστευα ότι και οι άνθρωποι με τους οποίους δούλευα θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο», είπε ο Gates, σημειώνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει πατέρας για να συνειδητοποιήσει ότι «υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από τη δουλειά».